Gegrilde groentenspiesen

(5)

Met een klein beetje zonneschijn is het al tijd om de barbecue aan te zetten, vind je ook niet? Serveer deze gegrilde groentenspiesen op een groot bord.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-04-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Gegrilde groentenspiesen

Ingrediënten


  • 1 rode ui
  • 1/2 courgette
  • 1/2 gele courgette
  • handvol cherry tomaatjes
  • handvol witte champignons
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • klein bosje verse basilicum
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • mandoline of dunschiller
  • dunne houten spiesen
  • barbecue of grillpan
  • keukenpapier

Gegrilde groentenspiesen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gegrilde-groentenspiesen


Voorbereiding – 15 minuten

Tip: Gebruik je een barbecue op kolen? Verwarm deze dan eerst, zodat de kolen heet en witgloeiend zullen zijn.

Pel de rode ui en snijd in partjes. Was de cherry tomaten, gele en groene courgette.

Snijd de gele courgette in grotere stukken en de groene courgette in niet te dikke lange repen. Hiervoor kun je een mandoline gebruiken of een dunschiller.

Maak de champignons schoon met een champignon borsteltje of keukenpapier. Dat is alles voor de voorbereiding, alles wat je nu nog hoeft te doen is alles aan de spiesen rijgen.

De volgorde maakt niet echt uit, je kunt zelf kijken waar je mee begint. Het is wel aan te raden te eindigen met een champignon omdat deze het snelste zal splijten.

De plakjes courgette zien er misschien moeilijker uit dan het is, je kunt ze makkelijk als een waaier vouwen en dan eraan rijgen. 

Gegrilde groentenspiesen
Gegrilde groentenspiesen

De gegrilde groentenspiesen afmaken – 5 minuten

Besprenkel de groentenspiesen met olijfolie en citroensap en breng op smaak met peper en zout.

Grill de spiesen op de barbecue een paar minuten aan elke zijde. Ze hebben niet langer dan 5 minuten nodig, de groenten behoren nog een beetje knapperig te zijn.

Snijd de basiliciumblaadjes fijn en garneer de spiesjes met basilicum en partjes citroen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-04-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Gegrilde groentenspiesen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.