Deze gefrituurde uienringen in bierbeslag zijn heerlijk krokant en de perfecte snack op een feestje. Ook een aanrader voor de borrel!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-12-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-12-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gefrituurde-uienringen-in-bierbeslag
Verwarm de olie tot ongeveer 180 graden Celsius, ik doe dit zelf het liefste in een braadpan met dikke bodem. Als je geen thermometer hebt kun je gemakkelijk testen of de olie al heet genoeg is met een stukje keukenpapier.
Als er bubbels in de olie verschijnen, is de olie heet. Pel ondertussen de uien, snijd deze in dikke ringen en haal de ringen los van elkaar. Zet een kom met keukenpapier erin klaar.
Een simpele truffel-mayonaise maak je door 3 eetlepels mayonaise te mengen met 3 eetlepels naturel yoghurt en deze op smaak te brengen met een beetje limoensap, peper, zout en een theelepel truffel tapenade.
Meng het ei samen met bier en zout en voeg hier dan geleidelijk de bloem aan toe, roer met een garde tot een glad mengsel. Voor extra smaak kun je knoflookpoeder toevoegen.
Haal de ringen 1 voor 1 door het beslag en frituur deze mooi goudbruin. Voeg niet teveel uienringen tegelijk toe, anders zullen ze aan elkaar gaan plakken.
Draai de ringen en frituur ook de andere kant mooi goudbruin. Haal de uienringen uit de olie en laat uitlekken in de kom met keukenpapier.
Herhaal voor de resterende uienringen en serveer direct, bijvoorbeeld met een knoflooksaus of truffel-mayonaise. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-12-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-12-2022
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.