Ohmydish.nl


Gefrituurde risottoballetjes

Deze gefrituurde risottoballetjes hebben Boursin kaas in het midden. Lekker als snack of voorafje, klaar in iets meer dan een uur tijd. Recept voor 10.

Gefrituurde risottoballetjes
1 uur 10 minuten 10 personen Hapjes en snacks
Gefrituurde risottoballetjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Olijfolie
  • Boter
  • 1.4 liter groente- of runderbouillon
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram risotto
  • 350 ml droge witte wijn
  • 100 gram pecorino kaas
  • 150 gram Boursin kaas
  • 125 gram bloem
  • 2 eieren
  • 75 gram panko (Japans broodkruim)
  • Zonnebloemolie om mee te frituren
  • Peper en zout naar smaak
Gefrituurde risottoballetjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Braadpan met dikke bodem
  • Middelgrote pan
  • Grote pan
  • Bakplaat (met opstaande rand)
  • 3 middelgrote borden of kommen
  • Garde
  • Frituurthermometer

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 10 minuten 10 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gefrituurde-risottoballetjes


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd het uitje en het teentje knoflook. Rasp de pecorino kaas. Bereid de bouillon voor.

De risotto bereiden -- 30 minuten

Voeg een scheutje olijfolie toe in een grote pan en voeg de gesneden uitjes toe. Bak de uitjes goudbruin en voeg dan de knoflook toe en bak een minuut lang mee.

Voeg de risotto toe en roer goed door de ui en de knoflook. Giet de droge witte wijn over de risotto heen en roer totdat het meeste vocht is opgenomen door de rijst.

Voeg steeds een soeplepel bouillon toe aan de risotto en blijf goed door roeren. Herhaal totdat de bouillon op is.

Zet het vuur uit en voeg de geraspte pecorino kaas toe. Roer de rijst door de risotto heen. Breng de rijst op smaak met peper en zout. Verspreid de risotto over de bakplaat met opstaande rand. Op deze manier koelt de risotto heel snel af.

Gefrituurde risottoballetjes Gefrituurde risottoballetjes

De risottoballetjes afmaken -- 30 minuten

Bepaal hoe groot je de risottoballetjes wil hebben. Voeg wat (afgekoelde!) risotto toe aan je hand en druk deze plat. Voeg een klein beetje Boursin kaas in het midden toe. Voeg dan nog wat risotto over de andere heen, in je hand. Maak er dan een bal van. Herhaal deze stap totdat alle risotto opgebruikt is.

Was de handen en zet 3 middelgrote kommen of diepe borden klaar. Vul 1 met bloem, een andere met losgeklopt ei en de laatste met panko. Voeg zout en peper toe aan het bord met de bloem en meng door elkaar.

Verhit in de tussentijd zonnebloemolie in de braadpan met dikke bodem. Controleer of de olie heet genoeg is met behulp van een frituurthermometer. De olie is heet genoeg zodra deze een temperatuur van 190 graden Celsius heeft bereikt.

Voeg de risottoballetjes 1 voor 1 toe in de bloem, dan ei en als laatste de panko. Herhaal voor de resterende risottoballetjes.

Frituur de risottoballetjes in de hete olie totdat ze een mooie goudbruine kleur gekregen hebben.


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.