Ohmydish.nl


Gefrituurde risottoballetjes

Deze gefrituurde risottoballetjes, ofwel arancini, hebben Boursin kaas in het midden. Lekker als snack of voorafje, klaar in iets meer dan een uur tijd. Recept voor 10.

Gefrituurde risottoballetjes
1 uur 10 minuten 10 personen Hapjes en snacks
Gefrituurde risottoballetjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Olijfolie
  • Boter
  • 1.4 liter groente- of runderbouillon
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram risotto
  • 350 ml droge witte wijn
  • 100 gram pecorino kaas
  • 150 gram Boursin kaas
  • 125 gram bloem
  • 2 eieren
  • 75 gram panko (Japans broodkruim)
  • Zonnebloemolie om mee te frituren
  • Peper en zout naar smaak
Gefrituurde risottoballetjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Braadpan met dikke bodem
  • Middelgrote pan
  • Grote pan
  • Bakplaat (met opstaande rand)
  • 3 middelgrote borden of kommen
  • Garde
  • Frituurthermometer

Bereiden

1 uur 10 minuten 10 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gefrituurde-risottoballetjes


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn. Rasp de pecorino kaas fijn. Verwarm de bouillon en zet opzij.

De risotto bereiden -- 30 minuten

Verwarm olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook enkele minuten aan.

Voeg de risotto rijst toe en roer goed door de ui en de knoflook en bak de rijst mee tot deze glazig is geworden. Giet de droge witte wijn erbij en roer tot het meeste vocht is opgenomen door de rijst.

Voeg steeds een soeplepel bouillon toe aan de risotto en blijf goed door roeren. Herhaal totdat de bouillon op is. Zet het vuur uit en voeg de geraspte pecorino kaas toe.

Breng de risotto op smaak met peper en zout. Verspreid de risotto over een bakplaat met opstaande rand. Op deze manier koelt de risotto heel snel af. 

Gefrituurde risottoballetjes (arancini)
Gefrituurde risottoballetjes (arancini)

De risottoballetjes afmaken -- 30 minuten

Bepaal hoe groot je de risottoballetjes wil hebben. Voeg een beetje (afgekoelde!) risotto toe aan je hand en druk deze plat. Voeg een klein beetje Boursin kaas in het midden toe.

Maak er dan een bal van zodat de Boursin in het midden zit. Herhaal deze stap tot alle risotto gebruikt is. 

Zet 3 middelgrote kommen of diepe borden klaar. Vul 1 met bloem, een andere met losgeklopt ei en de laatste met panko. Voeg zout en peper toe aan het bord met de bloem en meng dit. 

Verhit in de tussentijd zonnebloemolie in de braadpan met dikke bodem. Controleer of de olie heet genoeg is met behulp van een frituurthermometer. De olie is heet genoeg zodra deze een temperatuur van 190 graden Celsius heeft bereikt.

Voeg de risottoballetjes 1 voor 1 toe in de bloem, dan ei en als laatste de panko (Japans broodkruim). Zorg er telkens voor dat ze volledig bedekt zijn. Herhaal voor de resterende risottoballetjes.

Frituur de risottoballetjes in de hete olie tot ze mooi goudbruin zijn. Verplaats naar een bord of kom met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.