Deze gefrituurde risottoballetjes hebben Boursin kaas in het midden. Lekker als snack of voorafje, klaar in iets meer dan een uur tijd. Recept voor 10.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gefrituurde-risottoballetjes
Voeg de risotto toe en roer goed door de ui en de knoflook. Giet de droge witte wijn over de risotto heen en roer totdat het meeste vocht is opgenomen door de rijst.
Voeg steeds een soeplepel bouillon toe aan de risotto en blijf goed door roeren. Herhaal totdat de bouillon op is.
Zet het vuur uit en voeg de geraspte pecorino kaas toe. Roer de rijst door de risotto heen. Breng de rijst op smaak met peper en zout. Verspreid de risotto over de bakplaat met opstaande rand. Op deze manier koelt de risotto heel snel af.
Gefrituurde risottoballetjes
Was de handen en zet 3 middelgrote kommen of diepe borden klaar. Vul 1 met bloem, een andere met losgeklopt ei en de laatste met panko. Voeg zout en peper toe aan het bord met de bloem en meng door elkaar.
Verhit in de tussentijd zonnebloemolie in de braadpan met dikke bodem. Controleer of de olie heet genoeg is met behulp van een frituurthermometer. De olie is heet genoeg zodra deze een temperatuur van 190 graden Celsius heeft bereikt.
Voeg de risottoballetjes 1 voor 1 toe in de bloem, dan ei en als laatste de panko. Herhaal voor de resterende risottoballetjes.
Frituur de risottoballetjes in de hete olie totdat ze een mooie goudbruine kleur gekregen hebben.
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.