Chips is niet alleen maar een snack, je kunt het ook gebruiken om gefrituurde kipstukjes met een korst van chips te maken. Lekker!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-03-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gefrituurde-kipstukjes-met-een-korst-van-chips
Maak de kipfilets schoon, snijd het overtollige vet en bloed eraf. Snijd de kipfilets dan in niet al te kleine blokjes. Tik de 3 eitjes open in 1 van de diepe borden en kluts door elkaar met behulp van een vork.
Voeg ruim voldoende bloem toe in 1 van de andere diepe borden, voeg wat peper en zout toe. Verkruimel een flinke hoeveelheid chips in je handen en voeg dat toe aan het derde bord.
Je kunt de chips ook in een zakje doen, en het dan verkruimelen. Verwarm in de tussentijd tenminste 2 liter zonnebloemolie (of een andere neutrale olie) in de grote braadpan, of gebruik een frietpan.
Haal de kipfiletblokjes eerst door de bloem heen, daarna door het ei en als laatste door de verkruimelde chips en leg op het 4e bord. Leg de gepaneerde kipfiletblokjes niet op elkaar, het plakt namelijk nogal. Herhaal totdat alle kipfiletblokjes een chipskorst hebben.
Voeg de kipfiletblokjes toe aan de braadpan zodra de olie (of het vet) heet is met behulp van een vleestang. Een vork werkt ook prima. Zorg ervoor dat de kipstukjes niet aan elkaar gaan plakken in de pan.
Bekleed een kom of bord met een aantal vellen keukenpapier. Bak de kip goudbruin en haal deze daarna uit de pan met behulp van een schuimspaan in de kom met keukenpapier.
Herhaal totdat alle kip gefrituurd is, serveer met bijvoorbeeld rijst en een simpele salade. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-03-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.