Gefrituurde courgettebloemen

(8)

Deze gefrituurde courgettebloemen zijn makkelijk te maken en zijn gevuld met een vulling van kaas. Een heerlijke vegetarische snack!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Gefrituurde courgettebloemen

Ingrediënten


  • ongeveer 8 courgettebloemen
  • 200 gram feta
  • rasp van een halve citroen
  • paar takjes verse salie
  • peper en zout naar smaak
  • 5 eetlepels tempurameel
  • ongeveer 5 eetlepels koolzuurhoudend water

Kookgerei nodig


  • citrusrasp
  • middelgrote kom
  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • optioneel: schaar
  • frituurpan of braadpan (met dikke bodem)
  • grote kom
  • garde
  • schuimspaan

Gefrituurde courgettebloemen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gefrituurde-courgettebloemen


Courgettebloemen kun je regelmatig bij een groenteboer kopen, maar het makkelijkste is om deze te gebruiken uit de moestuin. 

Als de bloem nog mooi is heeft deze soms een steel en soms een mini courgette eraan. De bloemen met steel zijn de mannelijke bloemen en deze met een beginnende mini courgette zijn vrouwelijk. Je kunt deze beide gebruiken.

Voorbereiding – 10 minuten

Rasp de schil van een halve citroen fijn en vermeng dit samen met verkruimelde feta. Was eventueel de salie en snijd deze vervolgens fijn. Meng deze samen met de feta en citroenrasp. 

Verwijder het stampertje binnenin, dit kun je het makkelijkste voorzichtig met een schaar doen. Je kunt deze eventueel ook erin laten, maar ze zijn een klein beetje bitter. 

Vul de bloemen voorzichtig met het feta mengsel. Vul ze niet tot de rand, want dan kun je de bloem niet meer sluiten door deze voorzichtig dicht te draaien. Je hebt hiervoor geen prikkertje of iets anders nodig, als je de bloem dicht draait zal dat voldoende zijn. 

Verhit zonnebloemolie tot 180 graden Celsius in een frituurpan of braadpan met dikke bodem

Gefrituurde courgettebloemen
Gefrituurde courgettebloemen

Gefrituurde courgettebloemen – 20 minuten

Maak een glad tempurabeslag, vermeng hiervoor tempura meel en koolzuurhoudend water. Meer is er niet voor nodig. Het beslag moet ietswat dik zijn, om er zeker van te zijn dat de courgettebloemen goed bedekt worden. 

Waarom je koolzuurhoudend water moet toevoegen, en geen kraanwater. Het koolzuurhoudend water zorgt voor kleine bubbels in het beslag, deze gaatjes worden groter zodra het beslag in contact komt met hete olie. Dit zorgt uiteindelijk voor een krokante(re) korst. 

Haal de courgettebloemen door het tempurabeslag en zorg ervoor dat ze dicht zijn. Frituur tot goudbruin aan beide kanten, voeg er niet teveel tegelijk toe aan de olie en serveer direct. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Gefrituurde courgettebloemen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.