Vul je huis met de heerlijke geuren van deze beenham met honing-mosterdglazuur. Klaar in anderhalf uur, recept voor 4 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-05-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/beenham-met-honing-mosterd
Gebruik je handen om een aantal lepels grove mosterd over de ham te verdelen. Wees er zeker van dat de gehele ham bedekt is met mosterd.
Voeg meer mosterd toe als je merkt dat dit nodig is. Verhit een kleine sauspan op laag vuur. Voeg dan 115 gram boter toe en laat smelten.
Zet het vuur iets hoger zodra de boter gesmolten is en voeg 2 eetlepels bruine suiker en een flinke hoeveelheid honing toe. Blijf vanaf dit punt roeren met een garde.
Stop niet, anders zal de suiker niet juist combineren met de boter. Stop pas met roeren zodra er een ietswat dikke saus ontstaat, dit duurt ongeveer 5 minuten.
Zet het vuur op de laagste stand om het suikerglazuur vloeibaar te houden.
Vet de ovenschaal in met boter en plaats de ham in het midden. Giet dan de glazuur over de ham heen en breng op smaak met peper.
Verwarm de oven tot een temperatuur van 180 graden celsius. Plaats de ham in de oven en bak totdat de ham een interne temperatuur van precies 53 graden Celsius heeft gekregen.
De ham mag niet meer dan 63 graden Celsius worden, anders zal de ham erg droog worden. Blijf de ham in de gaten houden tijdens het bakken.
Serveer de gebraden ham met honing-mosterdglazuur direct, snijd in dunne plakken en geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-05-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.