Gebarsten chocoladekoekjes

(3)

Deze koekjes zien er prachtig uit door en ze zijn zacht van smaak. Crinkle cookies, oftewel gebarsten chocoladekoekjes door hun gemarmerde uiterlijk.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-12-2019, dit recept is voor 10 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Hapjes en snacks
Gebarsten chocoladekoekjes

Ingrediënten


  • 350 gram bloem
  • 1 eetlepel cacaopoeder (of meer voor een sterkere chocolade smaak)
  • 1 zakje bakpoeder (15 gram)
  • snuf zout
  • 175 gram zachte roomboter
  • 175 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 3 eieren
  • poedersuiker
  • optioneel: werther's original of andere karamel snoepjes

Kookgerei nodig


  • elektrische mixer
  • fijne zeef
  • middelgrote kom
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • groot bord

Gebarsten chocoladekoekjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebarsten-chocoladekoekjes


Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Zeef en meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en een snuf zout in een middelgrote kom.

Meng de zachte boter samen met suiker en vanillesuiker met een elektrische mixer tot het luchtig en wit geworden is. Dit kan enkele minuten duren.

Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en voeg pas een volgende toe als de eerste volledig is opgenomen.

Voeg dan geleidelijk het bloem mengsel toe en meng tot het beslag glad is.

Zet het beslag dan ongeveer een uur in de koelkast. 

Gebarsten chocoladekoekjes
Gebarsten chocoladekoekjes

De gebarsten chocoladekoekjes afmaken – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Plaats een laag poedersuiker op een bord.

Het deeg is nogal plakkerig, maar met een beetje poedersuiker op je handen kun je hier prima balletjes van draaien. Je kunt eventueel een karamel snoepje in het midden van het balletje drukken.

Rol het balletje door de poedersuiker zodat deze volledig bedekt is. Plaats deze op een bakplaat en herhaal tot al het deeg gebruikt is.

Maak de balletjes niet te groot, want hoe groter de balletjes hoe groter de koekjes zullen zijn. Plaats de balletjes niet te dicht bij elkaar op de bakplaat, dus misschien moet je ze in delen bakken. 

De chocoladekoekjes voordat ze de oven in gaan
De chocoladekoekjes voordat ze de oven in gaan

Bak de koekjes ongeveer een kwartier en laat ze dan nog eventjes afkoelen voordat je deze naar een afkoelrek verplaatst. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-12-2019, dit recept is voor 10 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
3 stemmen

0 reacties op Gebarsten chocoladekoekjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.