Gebakken zalm met aardbeiensalsa

(2)

Makkelijk, snel en mooi zomers hoofdgerecht. Gebakken zalm met aardbeiensalsa is krokant, zoet en zuur tegelijk. Klaar in 15 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-08-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-08-2021

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Gebakken zalm met aardbeiensalsa

Ingrediënten


  • 2 zalmfilets met huid
  • olijfolie
  • handvol aardbeien
  • 1 rode ui
  • kleine handvol verse basilicumblaadjes
  • rode wijnazijn
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • grote bakpan
  • spatel
  • snijplank & koksmes
  • kleine kom

Gebakken zalm met aardbeiensalsa Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-zalm-met-aardbeiensalsa


Voorbereiding -- 5 minuten

Pel de rode ui en snijd zo fijn als je kunt. Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Snijd de aardbeien in stukjes, niet te grof maar ook niet te fijn.

Meng de rode ui en aardbeien en breng op smaak met peper, zout en een klein beetje rode wijnazijn. Wees voorzichtig met de azijn, de salsa behoort niet te vochtig te zijn.

Snijd de basilicumblaadjes fijn en meng dit er ook door. 

Gebakken zalm met aardbeiensalsa
Gebakken zalm met aardbeiensalsa

Gebakken zalm met aardbeiensalsa afmaken -- 10 minuten

Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verhit olijfolie in een grote bakpan en leg de zalm, op de huid kant, gelijk in de pan terwijl deze aan het opwarmen is.

Na ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur, zal het vel krokant zijn. Draai dan de zalm om en bak nog ongeveer 3 minuten op de andere kant, als je filets dikker zijn zullen deze iets langer nodig hebben.

Serveer de zalm met de aardbeiensalsa. Je kunt er aardappels of pasta bij serveren, net wat jouw voorkeur heeft. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-08-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-08-2021


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Gebakken zalm met aardbeiensalsa

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.