Gebakken tuinbonen met knoflook

(7)

Deze gebakken tuinbonen met knoflook zijn een makkelijk bijgerecht. Als je gedroogde tuinbonen gebruikt dien je deze wel eerst te wellen in koud water, dus daar heb je even geduld voor nodig.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-04-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-05-2023

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten
Gebakken tuinbonen met knoflook

Ingrediënten


  • 300 gram gedroogde tuinbonen
  • 2 sjalotjes
  • 3 knoflooktenen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • handvol tuinkers

Kookgerei nodig


  • middelgrote kom
  • middelgrote pan
  • vergiet
  • grote bakpan
  • snijplank & koksmes

Gebakken tuinbonen met knoflook Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-tuinbonen-met-knoflook


Voorbereiding -- 1 uur + wachttijd

*Let op: week de gedroogde tuinbonen een nacht in koud water. Week eerst de tuinbonen en vul dan een middelgrote pan met water en breng aan de kook.

Kook de tuinbonen ongeveer een uur, het kan zijn dat ze dan nog niet gaar zijn en ze langer nodig hebben. Soms kunnen de velletjes nog wat harder zijn, kook ze dan nog iets langer.

Giet de tuinbonen dan af en zet opzij. Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Gebakken tuinbonen met knoflook
Gebakken tuinbonen met knoflook

De gebakken tuinbonen met knoflook afmaken -- 10 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de tuinbonen ongeveer 5 minuten. Bak dan de fijngesneden sjalot en knoflook nog enkele minuten mee en breng op smaak met peper en zout.

Roer de tuinkers door de bonen en serveer als bijgerecht bij bijvoorbeeld een stukje vlees of vis. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-04-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-05-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Gebakken tuinbonen met knoflook

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.