Gebakken rijst

(33)

Heb je nog een restje rijst van de dag ervoor? Ideaal als bijgerecht voor doordeweeks, want deze gebakken rijst staat binnen 15 minuten op tafel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-01-2024

Tip: Je kunt het beste rijst dat een dag oud is gebruiken voor dit recept, maar je kunt de rijst ook prima vooraf koken. Zorg er dan wel voor dat de rijst volledig afgekoeld is.

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Gebakken rijst

Ingrediënten


  • ongeveer 250 gram gekookte rijst
  • 2 bosuien
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • 1 theelepel sambal
  • soja saus naar smaak
  • 2 eieren
  • peper naar smaak
  • zonnebloem- of andere neutrale olie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • fijne rasp
  • lepel of klein mesje
  • houten lepel

Gebakken rijst Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-rijst


Voorbereiding – 5 minuten

Snijd de bosuien in fijne ringen en zet opzij. Schil de gember wortel en rasp deze fijn. 

Opgebakken rijst
Opgebakken rijst

Gebakken rijst afmaken – 10 minuten

Verhit een scheutje olie in een grote bakpan. Voeg de rijst toe en bak deze enkele minuten.

Voeg dan geraspte gember, sambal en een scheut sojasaus toe.

Bak de rijst nog enkele minuten en voeg dan eieren toe, roer goed zodat er geen grote stukken ei tussen de rijst zitten.

Voeg als laatste de bosui in ringen toe en breng op smaak met peper en sojasaus. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-01-2024


Waardeer dit recept!
33 stemmen

Gebakken rijst: Veel gestelde vragen

Moet je rijst eerst koken voordat je het opbakt?

Om gebakken rijst te maken moet je gebruik maken van gekookte rijst. Het lekkerste is om rijst te gebruiken die je een dag geleden gekookt hebt.

Wat is lekker om bij gebakken rijst te serveren?

Een aantal lekkere combinaties voor gebakken rijst zijn:

Wat is het verschil tussen gebakken rijst en nasi?

Beide gerechten lijken op elkaar, om een nasi (goreng) te maken gebruik je over het algemeen meer kruiden en groenten. Een nasi is wel altijd op basis van gebakken rijst, je kunt met de ingrediënten oneindig combineren.

2 reacties op Gebakken rijst

Dick Beltman plaatste op 04-10-2021 om 12:49:13

Ziet er lekker uit,maar om even terug te komen op op de nasi het volgende: Witte rijst met groentes is nasi en gebakken is dan nasi goreng.

Ohmydish plaatste op 04-10-2021 om 16:11:37
Dankje Dick! Dat klopt, want goreng staat voor gebakken, maar in de volksmond wordt met 'nasi' altijd de nasi goreng bedoeld. Ik zal het er nog specifieker bij zetten. Fijne dag, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.