Gebakken groentechips

(0)

Voor de liefhebber van chips: maak eens een keer je eigen gebakken groentechips! Klaar in 10 minuten, recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Het maken van je eigen chips is erg makkelijk. Je kunt vrijwel elke soort groente gebruiken, wij houden het makkelijk in dit recept door maar 3 soorten groente te gebruiken.

Je kunt de chips ook in de oven bakken om een gezonde(re) variant te maken. Bak de chips dan op een bakplaat, bedruip met een klein beetje olijfolie en bak op 190 graden Celsius 5 minuten lang.

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks
Gebakken groentechips

Ingrediënten


  • 1 wortel
  • 1 pastinaak
  • 2 aardappelen, bijvoorbeeld Roseval aardappelen
  • 2 eetlepels bloem
  • Zonnebloem- of andere neutrale olie om mee te bakken
  • Fijn zout

Kookgerei nodig


  • Braadpan of een frietpan
  • Schuimspaan
  • 2 grote kommen
  • Keukenpapier

Gebakken groentechips Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-groentechips


Voorbereiding – 5 minuten

Verhit zonnebloemolie -of een andere neutrale olie- in een braadpan of frietpan. Snijd de groente in dunne plakjes.

De meest makkelijke manier om dunne plakjes te krijgen is door ze te snijden met behulp van een mandoline.

Plaats de groenteplakjes in een grote kom en bedek deze met bloem. De bloem zal voorkomen dat de chips gaat verkleuren tijdens het bakken en daardoor worden de chips extra krokant.

Bedek de binnenkant van de tweede grote kom met keukenpapier. 

Gebakken groentechips
Gebakken groentechips

De groentechips bakken – 5 minuten

Controleer de temperatuur van de olie door er een klein stukje keukenpapier in te dippen. Vormen er zich belletjes? Dan is de olie heet genoeg, en klaar om gebruikt te worden.

Bak de groenteplakjes 1 of 2 minuten lang. Voeg niet alle plakjes in 1 keer toe, anders gaan ze aan elkaar plakken. Haal de groentechips uit de braadpan of frietpan met behulp van een schuimspaan.

Plaats ze in de grote kom met keukenpapier. Bak de rest van de groenteplakjes. Hoe dunner de chipjes gesneden zijn, des te minder lang je ze hoeft te bakken.

Bewaar de groentechips in een lichtdicht bakje om ze lekker knapperig te houden. De groentechipjes zijn zo al heerlijk om te eten, maar je kunt ze ook prima dippen in bijvoorbeeld aïoli. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
0 stemmen

0 reacties op Gebakken groentechips

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.