Gebakken bloemkool

(41)

Deze gebakken bloemkool is ontzettend veelzijdig. Bloemkoolroosjes met een krokant en kruidig jasje zijn heerlijk als hapje of bijgerecht.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-02-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten
Gebakken bloemkool

Ingrediënten


  • 1 kleine bloemkool of een halve grote
  • 3 eieren
  • 6 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 3 theelepels kurkuma
  • 1/2e theelepel chilipoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • Zonnebloemolie
  • Optioneel: chilisaus om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • klein mesje
  • middelgrote pan of stomer
  • keukenpapier
  • 2 diepe borden
  • vork
  • grote bakpan
  • schuimspaan of vleestang

Gebakken bloemkool Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-bloemkool


Voorbereiding – 15 minuten

Verdeel de bloemkool in niet al te grote roosjes. Je kunt de bloemkool nu even voorkoken in water of stoom deze ongeveer 5 minuten.

Giet de bloemkool af en dep deze zo droog mogelijk met keukenpapier.

Zet een diep bord klaar met 3 losgeklopte eieren en een tweede diep bord met broodkruim dat op smaak gebracht is met 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 3 theelepels kurkuma en een halve theelepel chilipoeder.

Meng alles goed door elkaar heen. 

In de pan gebakken bloemkoolroosjes
In de pan gebakken bloemkoolroosjes

Gebakken bloemkool afmaken – 15 minuten

Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een bakpan op middelhoog vuur.

Haal de bloemkoolroosjes eerst door de losgeklopte eieren en dan door het kruidige broodkruim. Zorg dat de bloemkoolroosjes volledig zijn bedekt.

Bak de bloemkool dan mooi goudbruin in enkele minuten, bak niet teveel bloemkool tegelijk in de pan.

Haal de goudbruine bloemkoolroosjes dan uit de pan en plaats deze op keukenpapier om de overtollige olie te verwijderen.

Serveer direct met bijvoorbeeld chilisaus. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-02-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024


Waardeer dit recept!
41 stemmen

0 reacties op Gebakken bloemkool

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.