Gebakken artisjok met rauwe ham

(3)

Deze gebakken artisjok met rauwe ham is ontzettend romig en vol van smaak. Gebruik brood om in de saus te dippen tijdens de lunch of als voorgerecht.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-04-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Gebakken artisjok met rauwe ham

Ingrediënten


  • 1 pot artisjokharten (ongeveer 225 gram)
  • 3 knoflooktenen
  • 1 rode ui
  • 100 ml room
  • 3 plakken rauwe ham
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • brood om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel

Gebakken artisjok met rauwe ham Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-artisjok-met-rauwe-ham


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Giet de artisjokharten af en snijd deze door de helft.

Verdeel de plakken ham in kleinere stukken. 

Gebakken artisjok met rauwe ham
Gebakken artisjok met rauwe ham

Gebakken artisjok met rauwe ham afmaken – 10 minuten

Verhit een beetje olijfolie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.

Bak dan ook de gehalveerde artisjokharten enkele minuten mee. Zet het vuur laag en schenk 100 ml room erbij.

Laat het geheel enkele minuten zachtjes koken tot de ui, knoflook en artisjok zachter zijn geworden en de saus ingedikt is.

Breng op smaak met peper en zout en serveer met stukjes rauwe ham en brood om erin te dippen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-04-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
3 stemmen

0 reacties op Gebakken artisjok met rauwe ham

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.