Garnalenkroketjes

(32)

Mmm, lekkere zelfgemaakte garnalenkroketjes met échte ragout. Recept voor 20 garnalenkroketjes. Klaar in 35 minuten + wachttijd.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-04-2015, dit recept is voor 20 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-09-2023

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 20 personen Categorie Hapjes en snacks
Garnalenkroketjes

Ingrediënten


  • 300 gram Hollandse garnalen
  • 80 gram boter
  • 100 gram bloem + extra
  • 250 ml volle melk
  • 250 ml visbouillon
  • 3 gelatineblaadjes
  • 2 eidooiers
  • 50 ml slagroom
  • Handvol peterselie
  • Peper, zout en cayennepeper naar smaak
  • Aantal druppels citroensap
  • Paneermeel
  • 5 eiwitten
  • Zonnebloemolie om mee te frituren
  • Cocktailsaus om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • Klein sauspannetje
  • Grote pan
  • Klein kommetje
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Kom
  • Grove zeef
  • Braadpan

Garnalenkroketjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 20 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/garnalenkroketjes


Het maken van de ragout -- 20 minuten + wachttijd

Let op: de ragout moet compleet afgekoeld zijn, voor het beste resultaat laat je de ragout een nacht in de koelkast staan.

Begin met het maken van een roux, dit is een mengsel van boter en bloem en wordt gebruikt als bindmiddel. Smelt de boter in een klein sauspannetje, roer er de bloem doorheen en bak een aantal minuten mee. Laat de roux dan geheel afkoelen.

Roer volle melk door de visbouillon in een grote pan en verhit op middel-hoog vuur. Vul een klein kommetje met koud water en leg de gelatineblaadjes erin. De gelatineblaadjes worden na een aantal minuten zacht.

Meng in de tussentijd de visbouillon met melk beetje bij beetje door de roux. Blijf roeren om klontjes te voorkomen. Kook een aantal minuten lang op laag vuur en blijf rustig roeren om te voorkomen dat het aanbrandt. De ragout zal er een beetje glazig uitzien. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en meng dit door de ragout.

Meng de eidooiers samen met de slagroom tot een glad mengsel. Roer dit mengsel door de ragout en breng op smaak met citroensap, peper, zout en cayennepeper. Roer er dan de Hollandse garnaaltjes doorheen. Snijd de peterselie fijn en roer door de ragout. 

Laat de ragout volledig afkoelen.

Garnalenkroketjes
Garnalenkroketjes

De garnalenkroketjes frituren -- 15 minuten

Vermeng de eiwitten samen met 1 eetlepel bloem in een kom en meng glad. Haal het paneermeel door een grove zeef. Verdeel een dikke laag gezeefd paneermeel over het werkblad en op een andere plek het grovere paneermeel.

Rol de ragout met je handen tot een kroket-vorm. Je kunt zelf bepalen hoe groot of klein je de garnalenkroketjes wil hebben. Rol de kroketjes dan door de eiwitten, daarna door de fijne paneermeel en als laatste door de grovere paneermeel. De ragout moet compleet bedekt zijn met broodkruimels, anders zal de ragout tijdens het bakken eruit lopen.

Verhit zonnebloemolie in een braadpan tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Bak de garnalenkroketjes goudbruin in 3 tot 4 minuten tijd. Serveer de garnalenkroketjes met een lekkere (huisgemaakte) cocktail saus. Eventueel als voorgerecht met radijsjes en sinaasappelrasp zoals op de foto's. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-04-2015, dit recept is voor 20 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-09-2023


Waardeer dit recept!
32 stemmen

Garnalenkroketjes: Veel gestelde vragen

Wat zit er in een garnalenkroket?

In een zelfgemaakte garnalenkroket zit voor het grootste gedeelte garnalen, kleine Hollandse garnalen. Je kunt eventueel ook iets grotere garnalen gebruiken, maar zorg er dan wel voor dat ze niet te groot zijn anders zul je de kroketten niet zo goed kunnen rollen.

Hoe serveer je een garnalenkroket?

Je kunt de garnalenkroketten serveren op een broodje met cocktailsaus. Je kunt een garnalenkroket ook als voorgerecht serveren, bijvoorbeeld op een salade of met radijsjes en sinaasappel.

Hoelang moet een garnalenkroket in de frituur?

Verwarm de neutrale olie of frituurolie tot 175 graden Celsius en frituur de garnalenkroketten tot deze mooi goudbruin zijn. Frituur niet teveel kroketten tegelijk en leg ze niet op elkaar.

0 reacties op Garnalenkroketjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.