Ingredienten
- 500 gram tuinbonen (vers of diepvries)
- 100 gram erwten (vers of diepvries)
- 1 grote ui
- 2 knoflooktenen
- 1/2 citroen (rasp + sap)
- 1 liter groentebouillon
- 100 gram blokjes ham (of laat deze weg voor een vegetarische versie)
- olijfolie
- peper en zout naar smaak

Kookgerei
- snijplank & koksmes
- grote pan
- blender of staafmixer
- citruspers
- citrusrasp
Voorbereiding — 5 minuten
Pel de ui en knoflooktenen, snijd ze vervolgens grof. Je hoeft de uien en knoflooktenen niet netjes fijn te snijden, aangezien we de soep gaan pureren.

Tuinbonensoep afmaken — 15 minuten
Verhit olijfolie in de grote pan en fruit de uien en knoflook ongeveer 2 minuten aan. Voeg dan de (diepvries) tuinbonen en erwten toe en bak deze nog enkele minuten mee. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zodra de soep kookt draai je het vuur lager en laat het zachtjes garen. Dit zal ongeveer 10 minuten duren tot de tuinbonen volledig gaar zijn. Houdt een beetje tuinbonen apart als je wilt en pureer de rest tot een gladde soep. Je kunt hiervoor een blender of staafmixer gebruiken. Breng de soep op smaak met peper, zout en sap van een halve citroen.
Verdeel de soep over borden of kommen en voeg een kleine hoeveelheid van de achterhouden tuinbonen toe. Voor een niet-vegetarische variant kun je hamblokjes toevoegen. Maak de soep af met citroenrasp en geniet ervan!
Geef een reactie