Frisse tuinbonensalade

(15)

Voor wie van tuinbonen houdt is deze frisse tuinbonensalade echt heerlijk, het brengt de zomer op je bord. Met citroen en een heerlijke halfharde kaas.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-06-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades
Frisse tuinbonensalade

Ingrediënten


  • 1 kg verse tuinbonen
  • 1 citroen
  • ongeveer 3 eetlepels olijfolie (bij voorkeur goede olijfolie, maar dit is niet noodzakelijk)
  • kleine handvol verse peterselie
  • 1 bosui
  • 100 gram half-harde kaas zoals bijvoorbeeld Comté

Kookgerei nodig


  • kleine pan
  • schuimspaan of vergiet
  • middelgrote kom
  • snijplank & koksmes
  • citrusrasp en -pers

Frisse tuinbonensalade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/frisse-tuinbonensalade


Voorbereiding – 10 minuten

Wij gebruikten voor dit recept een kaas uit de Franse Pyreneeën, met een mix van koemelk en schapenmelk. Vul een kleine pan met water en breng aan de kook.

Haal ondertussen de tuinbonen uit de peul, dit heet ook wel doppen. Dit kun je het makkelijkste doen door met je vinger de zijkant open te maken en dan druk je de tuinbonen er zo uit.

Kook de tuinbonen gaar in ongeveer 2 tot 3 minuten en plaats ze dan meteen in koud water om het kookproces te stoppen. Nu kun je ervoor kiezen om ze te “dubbel doppen” of niet, oftewel het vliesje eraf halen.

Oftewel het velletje van de mooie groene boontjes verwijderen door ze zachtjes eruit te drukken. Voor deze keer hebben we ze enkel gedopt. Snijd de bosui in dunne ringen en hak de peterselie fijn. 

Tuinbonen doppen
Tuinbonen doppen

Frisse tuinbonensalade afmaken – 5 minuten

Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap uit de citroen. Meng de citroen zeste en sap met ongeveer 3 eetlepels olijfolie en gehakte peterselie.

Frisse tuinbonensalade
Frisse tuinbonensalade

Meng hier de gekookte tuinbonen doorheen. Maak de salade af door de kaas in blokjes te snijden en dit toe te voegen. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht voor de zomer. Eet smakelijk! 

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-06-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
15 stemmen

4 reacties op Frisse tuinbonensalade

Erik plaatste op 17-06-2019 om 12:26:13
Goei initiatief, ben benieuwd naar de feitelijke uitwerking ervan.
Ohmydish plaatste op 17-06-2019 om 14:40:30
Hallo Erik, ik neem aan dat je de inspiratie met groenten uit de moestuin bedoeld; Dankje! Ze komen eraan, ben benieuwd wat je ervan vindt en als je nog tips hebt ter verbetering hoor ik het graag. Groetjes
Martien Verspeek plaatste op 17-06-2019 om 14:22:47
Is 1 kg tuinbonen niet erg weinig voor 4 personen? Wij gebruiken met ons tweetjes al 2 kg ongedopte bonen.
Ohmydish plaatste op 17-06-2019 om 14:41:54
Hallo Martien. Deze salade is een bijgerecht, dus dan is 1 kilo zeker genoeg voor 4 personen. Als je deze salade als hoofdgerecht wilt eten, of als lunch salade bijvoorbeeld dan kun je de ingrediënten verdubbelen. Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.