Frisse springrolls met bleekselderij en komkommer

(2)

Deze frisse springrolls met bleekselderij en komkommer zijn heerlijk knapperig, gezond en klaar binnen een half uur. Ook leuk om te serveren als vegetarische snack.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-09-2017, dit recept is voor 20 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 20 personen Categorie Lunch
Frisse springrolls met bleekselderij en komkommer

Ingrediënten


  • ongeveer 20 (kleine) rijstvellen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1/2e komkommer
  • ongeveer 20 kleine cherry tomaatjes
  • klein handjevol peultjes
  • snufje zout
  • ongeveer 50 ml (glutenvrije) sojasaus
  • scheutje mirin (rijstwijn azijn)
  • wasabi (pasta) naar smaak

Kookgerei nodig


  • kleine pan
  • schuimspaan
  • 3 middelgrote kommen
  • spiraalsnijder
  • klein mesje
  • grote kom
  • kleine kom

Frisse springrolls met bleekselderij en komkommer Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 20 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/frisse-springrolls-met-bleekselderij-en-komkommer


Voorbereiding – 15 minuten

Vul een kleine pan met water en een snufje zout en breng dit aan de kook.

Maak de peultjes schoon door de uiteindes te verwijderen, zo trek je meteen de draad mee die dwars over het peultje loopt. Kook de peultjes kort in het water en zet opzij.

Was de bleekselderij en snijd deze in dunne stukjes, zorg dat alles niet te groot is want dat is lastiger met het rollen van de springrolls.

Van de komkommer hebben we spaghetti gemaakt met behulp van een spiraalsnijder, maar je kunt natuurlijk alle vormen snijden die je wilt.

Snijd de kleine cherry tomaatjes door de helft en als deze erg groot zijn, in kwarten. Zet alle groenten apart klaar. 

Frisse springrolls met bleekselderij en komkommer
Frisse springrolls met bleekselderij en komkommer

De frisse springrolls met bleekselderij en komkommer afmaken – 15 minuten

Vul een grote kom met koud water en week een rijstvel kort in het water, doe dit niet te lang want dan zal het rollen onmogelijk worden.

Plaats het rijstvel op het aanrecht en leg in het midden de groenten, zorg dat je niet teveel gebruikt want dan kan het rijstvel niet meer dicht.

Vouw de zijkanten over de groenten heen en rol het geheel dan dicht naar boven toe. Het zal vanzelf dicht plakken door het water. Herhaal tot alle groenten zijn gebruikt.

Maak een simpele saus door sojasaus met rijstwijn azijn en wasabi naar smaak te mengen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-09-2017, dit recept is voor 20 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Frisse springrolls met bleekselderij en komkommer

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.