Frisse rivierkreeft salade met ananas chutney

(5)

Een frisse rivierkreeft salade met ananas chutney is een heerlijke tegenhanger met zoete, licht pittige en frisse smaken. Staat binnen een half uur op tafel

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-08-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades
Frisse rivierkreeft salade met ananas chutney

Ingrediënten


  • 100 gram rivierkreeftvlees
  • 1/2 Granny Smith appel (of andere frisse soort)
  • half bakje crème fraîche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1/2 komkommer
  • handvol bieslook
  • peper en zout naar smaak
  • 1 zak veldsla
  • 1 citroen

Ingrediënten ananas chutney

  • 1/2e rijpe ananas
  • scheutje azijn
  • 100 gram suiker
  • kneepje sambal of verse rode peper
  • 1 cm geraspte verse gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • mespunt kerrie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • kleine sauspan

Frisse rivierkreeft salade met ananas chutney Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/frisse-rivierkreeft-salade-met-ananas-chutney


Voorbereiding -- 15 minuten

Bereid als eerste de ananas chutney. Meng hiervoor azijn, suiker, sambal en geraspte gemberwortel in een klein sauspannetje. Breng dit aan de kook, zet het vuur dan lager en laat het vervolgens een beetje indikken.

Schil ondertussen de ananas, verwijder de harde kern en snijd de ananas vervolgens in kleine stukjes. Zodra het azijn mengsel een beetje is ingedikt, roer je de ananas erdoorheen. Laat het dan afkoelen terwijl je de salade maakt.

Frisse rivierkreeft salade met ananas chutney afmaken -- 15 minuten

Meng de mayonaise samen met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Snijd de rivierkreeftjes in kleine stukjes. Was de komkommer en snijd deze dan in stukjes. Meng de rivierkreeftjes samen met de komkommer door het mayonaise mengsel. Snijd de bieslook fijn en voeg deze ook toe.

Snijd op het laatste de appel in stukjes en meng deze samen met wat citroensap er ook doorheen. Als je de appel al meteen snijd zal deze namelijk verkleuren. Serveer de salade op een bedje van veldsla samen met de ananas chutney. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-08-2022


Waardeer dit recept!
5 stemmen

2 reacties op Frisse rivierkreeft salade met ananas chutney

Anne-Marie Kuiper plaatste op 29-05-2017 om 18:34:29

Heb het recept met de rivierkreeftjes gemaakt. Was heerlijk! Groot succes bij mijn gasten!?

Ohmydish plaatste op 29-05-2017 om 18:42:59
Hallo Anne-Marie, fijn om te horen dat het in de smaak is gevallen!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.