Farfalle met ham, champignons en spinazie

(14)

Heerlijk romige farfalle met ham, champignons en spinazie. Super snel te maken, klaar in iets meer dan een half uur. Recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Farfalle met ham, champignons en spinazie

Ingrediënten


  • 350 gram farfalle pasta
  • 100 gram verse spinazie
  • 300 gram witte champignons
  • 150 gram hamblokjes
  • 4 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 80 ml droge witte wijn
  • 80 ml naturel roomkaas
  • Olijfolie
  • Scheutje room
  • Verse peterselie ter garnering
  • Zout en peper

Kookgerei nodig


  • Grote pan
  • Vergiet
  • Grote bakpan met anti-aanbaklaag
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Houten lepel

Farfalle met ham, champignons en spinazie Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/farfalle-met-ham-champignons-en-spinazie


Voorbereiding – 15 minuten

Snijd de champignons en sjalotjes in dunne plakjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Vul de grote pan met water, voeg zout toe en breng aan de kook.

Kook de pasta al-dente (beetgaar) en giet de pasta af met behulp van een vergiet. Doe de pasta daarna terug in de grote pan.

Schenk wat olijfolie over de farfalle pasta heen, roer goed door elkaar en doe de deksel op de pan. De olijfolie zal voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken. 

Farfalle met ham, champignons en spinazie
Farfalle met ham, champignons en spinazie

De farfalle met ham, champignons en spinazie afmaken – 20 minuten

Schenk wat olijfolie in een grote bakpan met anti-aanbaklaag. Verhit op middel-hoog vuur. Bak de gesneden champignons 5 minuten lang, of tot deze goudbruin geworden zijn.

Voeg dan de hamblokjes toe samen met de sjalot en knoflook. Roer door elkaar en bak een aantal minuten mee. Voeg 80 ml witte wijn toe en laat het geheel zachtjes pruttelen totdat het meeste van de vloeistof verdampt is.

Zet het vuur lager en voeg 80 ml roomkaas, spinazie en een scheutje room naar smaak toe. Kook alles nog 4 tot 5 minuten lang, of tot de saus een beetje dikker geworden is.

Giet de saus met ham, champignons en spinaziesaus over de gekookte farfalle pasta heen. Was een klein bosje (platte) peterselie en garneer het gerecht met een aantal blaadjes.

Breng op smaak met peper en zout, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

0 reacties op Farfalle met ham, champignons en spinazie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.