Het is weer tijd voor de foodblogswap, dit keer van een blog waar nog niet zoveel op staat. Dat maakte het kiezen moeilijker, maar uiteindelijk ging ik voor de espresso brownies van Annemiek.
Ingrediënten
- 170 gram roomboter op kamertemperatuur + extra
- 75 gram bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel vanille extract
- 1 ei
- 175 gram volle naturel yoghurt
- 200 ml espresso
- 180 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 125 gram witte chocolade + extra als topping

Kookgerei
- oven
- vierkant bakblik
- bakpapier
- pan + passende kom (om bain-marie te creëren)
- elektrische mixer
- middelgrote kom
- siliconen spatel
Voorbereiding — 10 minuten
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier en besmeer de overige 2 randen met boter. Smelt de witte chocolade bain-marie, hiervoor zet je een kom op een pan. De stoom zal de chocolade langzaam smelten. Laat deze dan even afkoelen.

Espresso brownies met witte chocolade afmaken — 1 uur
Klop, terwijl de chocolade staat af te koelen, de zachte boter samen met de basterdsuiker en het vanille extract. Meng het ei met de yoghurt en espresso, schenk dit mengsel dan bij de boter. Voeg de gesmolten witte chocolade toe en daarna de bloem en bakpoeder, je zult merken dat het een glad beslag zal worden. Verdeel dit evenredig over het bakblik en verdeel er dan her en der nog wat witte chocolade over.
Bak de smeuïge brownie gaar in ongeveer 50 minuten, afhankelijk van je oven. Geniet ervan!
Geef een reactie