Eiercurry

(8)

Deze eiercurry is gemaakt met een makkelijke zelfgemaakte currypasta. Een vegetarische curry boordevol pit en kruiden en is klaar binnen een half uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-07-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-04-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Eiercurry

Ingrediënten


  • 2 uien
  • 2 rode pepers
  • 2 knoflooktenen
  • 8 eieren
  • 2 tomaten
  • ongeveer 3 cm verse gember
  • ongeveer 4 middelgrote vastkokende aardappels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kaneelstokjes
  • scheut neutrale olie (zoals zonnebloemolie)
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 400 ml kokosmelk
  • rijst om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • vijzel of kleine blender
  • grote bakpan
  • houten lepel

Eiercurry Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/eiercurry


Voorbereiding – 10 minuten

Kook de eieren ongeveer 8 minuten en maak ondertussen de kruidenpasta. Pel hiervoor de uien en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gemberwortel en snijd deze fijner.

Je kunt de rode peper met of zonder zaadlijsten gebruiken, afhankelijk hoe pittig je de curry graag wilt. Maak een pasta door de uien, knoflook, rode peper en gember fijn te stampen met een vijzel, of gebruik een kleine blender.

Met een blender is het misschien noodzakelijk een scheutje olie toe te voegen om een egale pasta te krijgen. Voeg ook de kurkuma, garam masala en komijn toe.

Schil de aardappels en snijd deze in niet al te grote stukken. 

Eiercurry
Eiercurry

Eiercurry afmaken – 20 minuten

Verhit een scheut olie in de grote bakpan en fruit hierin de curry pasta enkele minuten. Voeg de aardappels toe samen met de kokosmelk, laurierblaadjes en kaneelstokjes en laat het ongeveer 10 minuten koken.

Laat de eieren schrikken zodra ze klaar zijn, pel ze dan en snijd ze her en der in met een scherp mes zodat de smaken makkelijk door kunnen dringen in het ei.

Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes en voeg deze na 10 minuten toe samen met de gepelde eieren.

Laat het geheel doorkoken tot de aardappels gaar zijn, exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelstukjes. Serveer met rijst en eventueel verse peterselie, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-07-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-04-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

2 reacties op Eiercurry

Toine plaatste op 13-10-2019 om 08:57:03

Heb dit gemaakt, vond de smaak wat flauw. Had de garam masala van Jonnie Boer, misschien is die niet zo sterk van smaak? Als ik naar de ingrediënten kijk had ik meer smaak verwacht.

Ohmydish plaatste op 13-10-2019 om 09:19:44

Hoi Toine, bedoel je met flauw niet pittig of niet kruidig genoeg naar jou smaak? Ik ben niet bekend met die specifieke garam masala, dus ik zou niet durven zeggen of deze flauwer is dan andere soorten.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.