Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus

(9)

Super lekkere en malse eendenborst van de bbq. Deze eendenborst spiesjes met sinaasappel-botersaus zijn makkelijk en snel te maken

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus

Ingrediënten


  • 1 grote eendenborst op kamertemperatuur
  • 4 sinaasappels
  • 1 rode ui (2 afgebeeld, maar naderhand besloten dat het een beetje teveel is)
  • 100 gram boter
  • 4 eetlepels suiker
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • barbecue
  • vlees tang
  • snijplank & koksmes
  • 8 houten prikkers
  • klein sauspannetje
  • garde
  • kleine kom

Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/eendenborst-spiesen-met-sinaasappel-botersaus


Voorbereiding – 10 minuten

Zet de barbecue aan en laat deze heet worden.

Gebruik een scherp mes om de schil en zoveel mogelijk wit van de sinaasappel rondom weg te snijden.

Snijd dan partjes uit 2 sinaasappels, zo dicht mogelijk tegen het vliesje aan, om zo groot mogelijke sinaasappelpartjes te creëren zodat ze niet van de spies af zullen vallen.

Pers de overige sinaasappels uit en voeg het sap toe aan het kleine sauspannetje samen met boter en suiker. Gebruik een garde om het mengsel glad te roeren.

Laat het op laag vuur zachtjes koken tot de eendenborst spiesen klaar zijn. De saus zal dan iets dikker zijn geworden.

Pel de rode ui en snijd deze in grove stukken, maar niet te groot want de eend heeft een korte baktijd. 

Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus
Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus

De eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus grillen – 10 minuten

Gebruik een scherp mes om de eendenborst in stukken te snijden en breng op smaak met peper en zout.

Rijg alles aan de houten spiesen, als je een sinaasappelpartje direct naast een stukje eendenborst doet, zal deze extra mals worden!

Besprenkel de spiesen met een beetje olijfolie en grill ze op de barbecue voor ongeveer 3 minuten per kant.

De exacte bereidingstijd is afhankelijk hoe je eend het liefste gebakken hebt. Wij houden van medium-rare gebakken vlees.

Serveer de spiesen met de sinaasappel-botersaus. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
9 stemmen

0 reacties op Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.