Eend uit de slowcooker

(19)

Overheerlijke eend uit de slowcooker, extra lekker door de toevoeging van granaatappel en champignons. Zó mals dat de eend van het bot afvalt, mm!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-12-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 6 uur 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 6 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Eend uit de slowcooker

Ingrediënten


  • 4 eendenbouten
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 200 gram champignons
  • paar takjes verse tijm
  • paar takjes verse rozemarijn
  • 350 ml granaatappelsap
  • 350 ml sterke groentebouillon
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • slowcooker

Eend uit de slowcooker Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 6 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/eend-uit-de-slowcooker


Voorbereiding – 20 minuten

Zorg ervoor dat de eend een half uur vooraf uit de koelkast is gehaald. Bestrooi de eendenbouten ruim met peper en zout aan alle kanten.

Verhit een grote bakpan en bak de eendenbouten enkele minuten aan beide kanten tot deze mooi goudbruin zijn.

Het is niet nodig om extra boter of olie te gebruiken, het vet van de eendenbouten zal smelten en daardoor zullen de eendenbouten mooi kleuren. Verplaats de eendenbouten naar de slowcooker.

Pel de ui en knoflooktenen, snijd de uien in halve dunne ringen en de knoflook fijn. Bak de uienringen nog kort in de bakpan en schenk een beetje van het granaatappelsap in de pan.

Schenk de inhoud van de pan samen met de rest van het granaatappelsap en de sterke bouillon in de slowcooker. 

Eend uit de slowcooker
Eend uit de slowcooker

Eend uit de slowcooker afmaken – 6 uur + 5 minuten

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd ze in vieren. Voeg de champignons, knoflook, takjes rozemarijn en tijm toe aan de slowcooker.

Stel de slowcooker in op de laagste instelling en gaar de eendenbouten langzaam in ongeveer 6 uur tijd.

Verwijder de takjes rozemarijn en tijm en serveer de malse eendenbouten met bijvoorbeeld een frisse salade, frietjes of pommes dauphine. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-12-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 6 uur 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
19 stemmen

2 reacties op Eend uit de slowcooker

Henk Hazeleger plaatste op 14-09-2020 om 22:18:11
Ik mis de bouillon in het recept en als deze gebruikt wordt samen met het granaatappelsap is er dan niet teveel vocht in de slowcooker.?
Ohmydish plaatste op 15-09-2020 om 07:54:17
Hallo Henk, bedankt voor je oplettendheid want je hebt helemaal gelijk. Ik zal het aanpassen, want die gaat er tegelijk met het granaatappelsap bij. De bouten hebben een beetje vocht nodig om mals en sappig te worden, in de sterke bouillon en granaatappelsap worden ze precies goed. Fijne dag!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.