Dunne kerriekoekjes

(7)

Deze dunne kerriekoekjes zijn heerlijk knapperig en staan mooi als garnering voor bijvoorbeeld voorafjes en soepen. Klaar in 15 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-12-2015, dit recept is voor 20 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-11-2022

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 20 personen Categorie Bijgerechten
Dunne kerriekoekjes

Ingrediënten


  • 40 gram boter
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gembersiroop
  • Kneepje limoensap
  • 40 gram eiwitten
  • 40 gram bloem
  • Peper en zout

Kookgerei nodig


  • Kleine sauspan
  • Middelgrote kom
  • Siliconen bakmat
  • Siliconen kwast
  • Oven
  • Garde

Dunne kerriekoekjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 20 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/dunne-kerriekoekjes


Voorbereiding – 5 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 160 graden Celsius. Smelt de boter in een klein sauspannetje op middelhoog vuur.

Meng de kerriepoeder door de boter zodra deze gesmolten (en niet té heet) is. Gebruik een garde om de kerrie goed met de boter te mengen, doe dit ongeveer een minuut.

Hou er rekening mee dat de kerriepoeder erg snel kan verbranden, zet het vuur direct uit zodra de boter en kerriepoeder goed vermengd zijn.

Laat daarna het kerriemengsel een aantal minuten afkoelen. Vermeng in de tussentijd de eiwitten, limoensap, gembersiroop en wat peper en zout.

Meng er dan met behulp van een garde het kerriemengsel doorheen. Voeg als laatste de bloem door, en meng dit alles goed samen totdat er een glad beslag ontstaat. 

Dunne kerriekoekjes
Dunne kerriekoekjes

De dunne kerriekoekjes bakken – 10 minuten

Gebruik een siliconen kwast om het beslag op de siliconen bakmat te smeren. Probeer de kerriekoekjes even lang en niet te dik uit te smeren.

Dit is belangrijk om er zeker van te zijn dat het hele kerriekoekje evenredig gebakken wordt. Smeer de kerriekoekjes ook niet te dun uit, dan zullen ze heel gemakkelijk breken.

Probeer een aantal diktes uit, en zie welke het beste voor je werkt. Dit lijkt wellicht wat ingewikkeld, maar na wat oefening is het best makkelijk! Bak de kerriekoekjes een aantal minuten in de oven.

Blijf bij de oven staan om te controleren of de kerriekoekjes al gaar zijn, deze bakken heel snel! De exacte baktijd is afhankelijk van de dikte, lengte en kracht van de oven.

Gebruik deze heerlijke kerriekoekjes bijvoorbeeld als decoratie van soepen en hartige gerechten. Een mooi kerriekoekje met een lekkere bite. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-12-2015, dit recept is voor 20 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-11-2022


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Dunne kerriekoekjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.