Draadjesvlees à la oma

(19)

Dit overheerlijke recept voor draadjesvlees komt van mijn oma. Ik eet het nog regelmatig bij mijn vader, want is het zo'n ouderwets lekker stukje vlees!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Draadjesvlees à la oma

Ingrediënten


  • 4 runder stooflappen
  • 4 kruidnagels of gebruik gemalen kruidnagel
  • 2 laurierblaadjes
  • ongeveer 200 ml water
  • boter om in te bakken
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • braadpan met deksel
  • vleestang

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/draadjesvlees-a-la-oma


Draadjesvlees maken – 1,5 uur

Bestrooi het vlees met peper en zout. Je kunt ook eventueel gemalen kruidnagel gebruiken, bestrooi hier het vlees dan ook mee. Verhit een flinke klont boter in de braadpan en bak de runderlappen aan beide zijden mooi bruin.

Draadjesvlees à la oma
Draadjesvlees à la oma

Als je hele kruidnagel gebruikt, voeg je deze nu toe samen met de laurierblaadjes en blus af met water. Zet het vuur laag en plaats de deksel op de pan.

Stoof het vlees gaar in ongeveer anderhalf uur tijd en controleer regelmatig of er nog genoeg water in zit. Het vlees behoort volledig uit elkaar te vallen, er ontstaan dan de welbekende 'draadjes'.

Dit stoofvlees is heerlijk met gekookte aardappels of aardappelpuree, met velen soorten warme groenten zoals rode kool, spruitjes of broccoli met een béchamel saus met extra kaas erdoor.

Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
19 stemmen

Draadjesvlees à la oma: Veel gestelde vragen

Kan ik de saus van het draadjesvlees dikker maken?

Voeg bijvoorbeeld een aantal plakjes ontbijtkoek en wat zoet bier toe. De ontbijtkoek zal de saus mooi binden, net zoals in een stoofpotje.

Mijn draadjesvlees is nog vrij taai, wat nu ?

Laat het vlees nog wat langer doorstoven en controleer of er voldoende vocht in de pan zit. Gaar het vlees totdat het uit elkaar gaat vallen.

0 reacties op Draadjesvlees à la oma

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.