Dorade met verse pasta en zeekraal

(9)

Dorade met verse pasta en zeekraal is een heerlijk warm tussengerecht, maar ook makkelijk in grotere porties als hoofdgerecht. Met boterzachte vis!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-12-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-11-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Voorgerechten
Dorade met verse pasta en zeekraal

Ingrediënten


  • 6 dorade filets van 100 gram
  • 150 gram gram verse tagliatelle
  • flinke hand zeekraal
  • olijfolie
  • 250 ml melk
  • scheutje room
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 kaneelstokken
  • 6 kardamom peulen
  • peper en zout naar smaak
  • takje ter garnering (bijv. purper cress)

Kookgerei nodig


  • grote bakpan
  • kleine sauspan
  • slagroomspuit met 2 slagroompatronen, een staafmixer of melkopschuimer om een schuimige saus te maken
  • middelgrote bakpan
  • grote pan
  • keukenpapier

Dorade met verse pasta en zeekraal Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Voorgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/dorade-met-verse-pasta-en-zeekraal


Tip: Je kunt deze dorade serveren in kleinere porties als warm tussengerecht, gebruik dan een filet van 100 gram. Voor een hoofdgerecht neem je een dorade filet van 150-160 gram. Verdubbel dan ook de hoeveelheid verse pasta en zeekraal.

Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm de melk samen met room, eetlepel suiker, snuf zout, kaneelstokjes en kardamom peulen enkele minuten. Laat het vervolgens een beetje afkoelen en dek af. 

Je kunt het een nacht laten trekken voor nog meer smaak, maar dit is niet per se noodzakelijk. Minimaal een half uur is wel aan te raden. Je eigen pasta deeg maken is makkelijk en super lekker. 

Vul een grote pan met water en zout en breng deze aan de kook. Controleer of de dorade nog graten heeft en dep de filets droog met keukenpapier. 

Dorade met verse pasta en zeekraal
Dorade met verse pasta en zeekraal

Dorade met verse pasta en zeekraal afmaken – 10 minuten

Haal de kaneelstokken en kardamom peulen uit de melk en schenk deze in de slagroomspuit en draai er 2 patronen op. Je kunt ook een melkopschuimer of staafmixer gebruik om schuim te creëren, net wat je makkelijker vindt. 

Wrijf de dorade filets in met olijfolie, peper en zout en bak de vis op middelhoog vuur voor ongeveer 4 minuten. Draai de vis om en bak nog 2 minuten langer. Kook de tagliatelle enkele minuten, verse pasta heeft niet lang nodig. 

Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote bakpan en bak hierin de zeekraal ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met peper, gebruik geen zout want de zeekraal is dit al van zichzelf. 

Verdeel de pasta in het midden van de borden, leg er een dorade filet op. Verdeel de kort gebakken zeekraal rondom en maak af met het kaneelschuim en eventueel een takje ter garnering. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-12-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-11-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

0 reacties op Dorade met verse pasta en zeekraal

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.