Doperwtensoep met geroosterde paprika

(16)

Doperwtensoep met geroosterde paprika is een heerlijke vegetarische soep die perfect is voor de lente door zijn prachtige groene kleur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-04-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Doperwtensoep met geroosterde paprika

Ingrediënten


  • 500 gram (diepvries) erwten
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 grote aardappel (of 2 kleinere)
  • 1 liter groentebouillon
  • grote handvol selderijblad
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 1 geroosterde rode paprika

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • grote pan
  • staafmixer of blender

Doperwtensoep met geroosterde paprika Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/doperwtensoep-met-geroosterde-paprika


Voorbereiding – 5 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de aardappel en snijd deze ook in grove stukken. Was het selderijblad en snijd deze eventueel grof. 

Doperwtensoep met geroosterde paprika
Doperwtensoep met geroosterde paprika

De doperwtensoep met geroosterde paprika afmaken – 20 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan de aardappel toe en bak deze nog kort mee. Schenk de bouillon erbij samen met de (diepvries) erwten. Breng aan de kook en voeg dan ook het selderijblad toe.

Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken, tot de aardappel zacht is geworden. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel. Snijd ondertussen de geroosterde paprika in repen. 

Pureer de soep, je kunt dit met een staafmixer of blender doen. Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met stukken geroosterde paprika. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-04-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
16 stemmen

0 reacties op Doperwtensoep met geroosterde paprika

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.