Doperwten-muntrisotto

(2)

Zonder al teveel moeite zet jij deze doperwten-muntrisotto op tafel. Lekker met geraspte parmezaanse kaas. Recept voor 4, klaar in 45 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-12-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-08-2022

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Doperwten-muntrisotto

Ingrediënten


  • 1 grote ui
  • 250 ml witte wijn, liefst een droge witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • Olijfolie
  • 400 gram risotto rijst
  • Roomboter
  • Blik doperwten
  • Handvol verse muntblaadjes
  • Flink stuk parmezaanse kaas

Kookgerei nodig


  • Rasp
  • Grote bakpan
  • Waterkoker
  • Houten lepel
  • Soeplepel
  • Koksmes
  • Snijplank

Doperwten-muntrisotto Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/doperwten-muntrisotto


Voorbereiding – 5 minuten

Snijd de grote ui en de teentjes knoflook in zo fijn mogelijke stukjes. Bereid in de tussentijd een liter kippenbouillon voor.

Je kunt hiervoor een kant-en-klare pot bouillon kopen of simpelweg door een aantal bouillonblokjes in een maatbeker met heet water te plaatsen.

Als je gebruik maakt van een blik doperwtjes (in plaats van bevroren erwtjes), spoel deze dan af en laat uitlekken. Was de bleekselderij en snijd deze in dunne plakjes.

Doperwten-muntrisotto
Doperwten-muntrisotto

De doperwten-muntrisotto afmaken – 40 minuten

Verhit een klontje roomboter en een flinke scheut olijfolie in een grote bakpan op middel-hoog vuur. Fruit de stukjes ui en knoflook in de pan. Voeg dan de risotto toe en bak in 2 - 3 minuten glazig.

Blus af met een flinke scheut witte wijn en wacht totdat de risotto de wijn geheel heeft opgenomen. Begin nu met het rustig lepelen van de bouillon naar de pan met de risotto.

Voeg steeds een soeplepel vocht toe aan de pan, totdat de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen. Herhaal deze stap totdat alle bouillon op is, en de risotto gaar is. Roer zo nu en dan met de houten lepel.

Voeg de doperwtjes als laatste toe aan de pan, deze hoeven alleen maar warm te worden. Snijd een handvol verse muntblaadjes fijn en roer deze door de risotto heen.

Rasp een stuk parmezaanse kaas fijn, roer deze ook door de risotto heen. Serveer de doperwten-muntrisotto met extra geraspte parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-12-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-08-2022


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Doperwten-muntrisotto

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.