Daube de boeuf à la Provençale

(47)

Dit Franse gerecht is een overheerlijke stoofpot met rundvlees, champignons en meer. Daube de boeuf à la Provençale is een echte klassieker.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-10-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 4 uur 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-08-2023

Kooktijd 4 uur 45 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hoofdgerechten
Daube de boeuf à la Provençale

Ingrediënten


  • 1 kilo runder stooflappen
  • 600 ml runderbouillon
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 3 wortels
  • 3 knoflooktenen
  • 3 kleine rode uien
  • 1 rode peper
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • ongeveer 150 ml rode wijn
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • flinke handvol zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • paar takjes verse tijm
  • ongeveer 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • ongeveer 30 gram pure chocolade
  • aardappelpuree of rijst om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • slow cooker
  • braadpan
  • houten lepel

Daube de boeuf à la Provençale Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 4 uur 45 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/daube-de-boeuf-a-la-provencale


Voorbereiding – 15 minuten

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier. Schil de wortels en snijd deze in plakjes. Pel de rode uien en knoflooktenen en snijd deze grof.

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. Snijd het rundvlees in stukken en bestrooi deze met peper, zout en bloem. 

Daube de boeuf à la Provençale
Daube de boeuf à la Provençale

Daube de boeuf à la Provençale afmaken – 4 uur en 30 minuten

Verhit een flinke scheut olijfolie of zonnebloemolie in de braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper. Schep deze na enkele minuten in de slowcooker en verhit opnieuw olie in de braadpan.

Fruit hier dan de wortel en champignons in. Schep deze na enkele minuten ook in de slowcooker. Bak dan ook het vlees bruin in ongeveer 5 minuten en schep dan ook dit in de slowcooker.

Bak dan de tomatenpuree samen met de paprikapoeder kort in de braadpan om deze te ontzuren. Blus af met rode wijn zodat alle aanbaksels los komen van de pan, voeg deze dan toe aan de slowcooker.

Voeg ook de runderbouillon, tijm, laurierblaadjes, 2 eetlepels Dijon mosterd, zwarte olijven en Provençaalse kruiden toe aan de slowcooker en stel deze in op een lage setting voor ongeveer 4 uur.

Controleer of het vlees gaar is en breng op smaak met peper, zout en pure chocolade. Als de stoofpot niet dik genoeg is geworden, kun je deze eventueel binden met maïzena.

Verwijder de laurierblaadjes en tijm takjes en serveer met aardappelpuree of rijst, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-10-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 4 uur 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-08-2023


Waardeer dit recept!
47 stemmen

0 reacties op Daube de boeuf à la Provençale

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.