Daging smoor

(20)

Een Indonesische runderstoof die je hele huis vult met overheerlijke geuren. Deze daging smoor is een echte klassieker, het lekkerste met rijst en een simpele salade.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-01-2024

Kooktijd 1 uur 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Daging smoor

Ingrediënten


  • ongeveer 1 kg runder stooflappen
  • 3 tenen knoflook
  • 5 sjalotjes of 2 grote sjalots
  • 1/2e theelepel gemalen nootmuskaat
  • flinke snuf gemalen kruidnagel
  • scheutje azijn
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • 2 tomaten zonder vel (of gebruik uit blik)
  • 7 eetlepels zoete ketjap
  • 300 ml water
  • peper en zout naar smaak
  • rijst en een salade om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • braadpan of andere pan met dikke bodem & deksel
  • kleine pan
  • houten lepel

Daging smoor Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/daging-smoor


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de sjalotten en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Om de tomaten makkelijk te kunnen ontvellen kun je deze het beste ongeveer 20 seconden koken in kokend water. Maak dan wel eerst een kruisje aan de onderkant.

Spoel de tomaten dan koud onder stromend water en snijd ze vervolgens in stukjes. 

Snijd de stooflappen in niet al te grote blokjes en bestrooi deze met peper en zout. 

Indonesische daging smoor
Indonesische daging smoor

Daging smoor afmaken – 1 uur 45 minuten

Verhit een scheut zonnebloem- of andere neutrale olie in een braadpan. Bak het vlees rondom bruin en voeg dan de sjalot en knoflook toe.

Voeg na enkele minuten de gemalen nootmuskaat en kruidnagel toe en bak dit nog kort mee. Voeg de tomatenstukjes samen met een scheutje azijn, ketjap en het water toe.

Plaats de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 1,5 uur zachtjes sudderen. Haal dan de deksel van de pan en laat het vocht verdampen tot je de gewenste dikte hebt bereikt.

Serveer met rijst en een salade, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-01-2024


Waardeer dit recept!
20 stemmen

0 reacties op Daging smoor

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.