Dadels met zuurkool en spek

(18)

Deze dadels met zuurkool en spek zijn gebakken in de oven en zijn een leuke snack om uit te delen op een feestje.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-01-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-11-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Hapjes en snacks
Dadels met zuurkool en spek

Ingrediënten


  • 10 grote dadels
  • 10 plakken ontbijtspek
  • 125 gram zuurkool
  • 10 houten spiesen

Kookgerei nodig


  • Klein mes
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Snijplank

Dadels met zuurkool en spek Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/dadels-met-zuurkool-en-spek


Voorbereiding – 5 minuten

Snijd 1 kant van de dadels half open en haal de pitten eruit. Voeg een klein beetje zuurkool toe in het midden.

De reden dat je beter geen pitloze dadels kunt gebruiken is dat de meeste smaak en textuur behouden blijft met de pit er nog in. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. 

Pak een dadel in met een plak spek. Prik er dan een houten spies doorheen om te voorkomen dat het spek van de dadel af valt tijdens het bakken.

Herhaal deze stap voor de resterende dadels. 

Dadels gevuld met zuurkool en gewikkeld in spek
Dadels gevuld met zuurkool en gewikkeld in spek

De dadels met zuurkool en spek afmaken – 25 minuten

Bedek de bakplaat met bakpapier en leg daar de dadels op. Bak de dadels in de voorverwarmde oven 20 tot 25 minuten lang, of tot ze krokant zijn.

Controleer tijdens het bakken of het spek gaar is. Laat de dadels gevuld met zuurkool en gewikkeld in spek een beetje afkoelen voor je deze serveert.

Deze dadels zijn heerlijk om uit te delen op feestjes, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-01-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-11-2023


Waardeer dit recept!
18 stemmen

0 reacties op Dadels met zuurkool en spek

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.