Een heerlijke cranberrysaus is een tikkeltje zuur en zoet tegelijk. Door de mooie rode kleur een feestelijke saus voor de feestdagen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cranberrysaus
Was de cranberries indien nodig en verwarm de cranberries samen met 150 ml sinaasappelsap en 2 eetlepels suiker in een kleine sauspan.
Doe eventueel een deksel op de pan en laat ze volledig gaar koken. Dit zal ongeveer 10 tot 15 minuten duren. Voeg er dan de rasp van een halve sinaasappel aan toe en breng op smaak met eventueel meer suiker.
Sommige cranberries kunnen namelijk iets zuurder dan andere zijn.
Gebruik eventueel een staafmixer om de cranberrysaus glad te maken. Dit is niet noodzakelijk want ze springen al kapot in het sinaasappelsap tijdens het koken.
Deze saus is heerlijk bij vele soorten vlees, zoals kalkoen, parelhoen of eend. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.