Courgettebootjes gevuld met gehakt

(14)

Courgettebootjes gevuld met gehakt zijn extra lekker door de toevoeging van kaas en zongedroogde tomaatjes. Klaar in 30 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-09-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Courgettebootjes gevuld met gehakt

Ingrediënten


  • 1 grote courgette
  • 250 gram gehakt (bijv. half-om-half)
  • 2 knoflooktenen
  • 1 sjalot
  • kleine handvol zongedroogde tomaten + olie van het potje
  • 1 handvol Italiaanse kruidenmix
  • handvol geraspte Grana Padano
  • peper en zout naar smaak
  • peterselie ter garnering

Italiaanse kruidenmix 

  • gedroogde basilicum
  • knoflook
  • oregano
  • Rode ui
  • marjolein
  • rozemarijn
  • salie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan
  • ovenschaal
  • oven
  • kaasrasp
  • lepel

Courgettebootjes gevuld met gehakt Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/courgettebootjes-gevuld-met-gehakt


Voorbereiding -- 5 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Gebruik een lepel om de courgette uit te hollen en snijd het binnenste deel fijn. Pel de knoflook en sjalot en snijd deze fijn. Snijd de zongedroogde tomaatjes ook fijn. Plaats de courgette helften in de ovenschaal.

Courgettebootjes gevuld met gehakt
Courgettebootjes gevuld met gehakt

Courgettebootjes gevuld met gehakt afmaken -- 25 minuten

Verhit ongeveer 2 eetlepels van de olie uit het zongedroogde tomaten potje in de middelgrote bakpan. Fruit de sjalot en knoflook ongeveer 2 minuten aan. Voeg het gehakt en de courgette stukjes toe en bak dit nog een paar minuten langer, tot het gehakt bruin kleurt. Breng op smaak met fijngesneden zongedroogde tomaatjes, Italiaanse kruiden, peper en zout.

Schep de vulling in de courgette en maak het af met geraspte Grana Padano. Bak de courgettebootjes ongeveer 20 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is. Garneer met peterselie als je wilt, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-09-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

2 reacties op Courgettebootjes gevuld met gehakt

Jose plaatste op 06-08-2021 om 06:15:05
De courgette blijft zo toch veel te hard….?
Ohmydish plaatste op 06-08-2021 om 08:19:32
Hallo Jose, bedankt voor je bericht. Doordat de courgette uitgehold is, is deze niet meer heel dik. Na 20 minuten in de oven zal deze niet meer hard zijn. Als je deze heel erg zacht wilt hebben, kun je de uitgeholde courgette altijd eerst even stomen of bakken in de oven voordat je de vulling erin doet. Maar dit is niet noodzakelijk om deze gaar te krijgen. Fijne dag, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.