Courgette en wortel spaghetti salade

(7)

Courgette- en wortel spaghetti salade is licht en verfrissend. Met zelfgemaakte ricotta en als je geen spirelli hebt kun je de groenten ook zelf snijden.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-02-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Courgette en wortel spaghetti salade

Ingrediënten


  • 1/2 courgette
  • 1 wortel
  • 1/2 rode peper
  • een paar basilicum blaadjes
  • sap van 1/2 limoen
  • 4 eetlepels ricotta
    • Of maak zelf ricotta met behulp van 1 liter melk en 250 ml karnemelk.
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • silicone spatel
  • spiralizer/spiraalsnijder
  • schilmesje
  • snijplank & koksmes

Courgette en wortel spaghetti salade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/courgette-en-wortel-spaghetti-salade


Zelf ricotta maken – 20 minuten + wachttijd

We beginnen met het maken van de ricotta. Het is super makkelijk en super lekker.

Verwarm de melk en karnemelk in de middelgrote pan op matig vuur tot je een temperatuur bereikt van ongeveer 75 graden Celsius.

Blijf regelmatig roeren, je wil juist dat de melk gaat schiften. Als de melk begint te schiften, zet je het vuur uit en laat je het ongeveer 15 minuten staan.

Zet een fijne zeef met kaasdoek klaar in de wasbak, je kunt ook een schone theedoek gebruiken.

Giet de geschifte melk door de kaasdoek en voeg een theelepel zout toe terwijl het mengsel nog in de kaasdoek zit.

Zet in de koelkast tot het volledig is afgekoeld, je zult merken dat al het vocht is onttrokken. Dat is geweldig, vind je ook niet? Want wat er overblijft, is de smaakvolle ricotta!

Je kunt de zelfgemaakte ricotta in een afgesloten bak bewaren tot wel 5 dagen. 

Courgette- en wortel spaghetti salade
Courgette- en wortel spaghetti salade

Voorbereiding – 5 minuten

Schil de wortel en gebruik de spiraalsnijder om wortel en courgette spaghetti te maken.

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze zo fijn mogelijk. Meng de rode peper met de groenten spaghetti.

Maken van de courgette- en wortel spaghetti salade – 5 minuten

Besprenkel de courgette, wortel en rode peper met olijfolie en limoensap.

Snijd de basilicum fijn en verdeel deze ook samen met de ricotta.

Breng de salade op smaak met peper en zout.

Garneer met extra basilicumblaadjes en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-02-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Courgette en wortel spaghetti salade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.