Wil je indruk maken op iemand? Maak dan deze coquilles met witte asperges en aardbeien salade. Een zeer gewaardeerde smaakcombinatie.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/coquilles-witte-asperges-en-aardbeien-salade
* Let op: De meest belangrijke stap in dit recept is om te controleren of de coquilles vers zijn. Dit doe je door aan de coquilles te ruiken, verse coquilles hebben een lichtzoete geur. Kijk naar de coquilles en controleer dat ze een lichte creme kleur hebben. De coquilles moeten ook stevig en relatief droog aanvoelen. Gooi coquilles weg die slijmerig, rubberig of een verkeerde kleur hebben. Controleer eerst de coquilles alvorens verder te gaan met de rest van het recept.
Als je verse coquilles hebt gekocht die nog in de schelp zitten, dan is het handig om deze open te maken met behulp van een lang en flexibel mes. Begin door via de platte kant een snede te maken tot de andere kant van de schelp. Til de platte kant van de schelp op en gebruik een lepel of je handen om de coquille uit de schelp te krijgen. Verwijder alles van de coquille behalve de witte en dikke spier. Verwijder ongewenste organen van de spier en dep de coquille droog met een schone keukendoek.
Pel de witte asperges met de dunschiller. Voel of je niet een stukje bent vergeten, daar witte asperge schillen erg draderig zijn en daarom niet fijn zijn om te eten. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af en plaats de asperges in koud water om te voorkomen dat ze bruin worden.
Plaats de aspergeschillen in een grote pan en vul deze met koud water. Verwarm het water tot net onder het kookpunt en voeg wat boter toe samen met een eetlepel suiker en zout. Wacht een aantal minuten en haal dan de aspergeschillen uit het water. Je kunt ervoor kiezen om deze stap over te slaan en de witte asperges in water met boter en zout te koken.
Plaats de geschilde witte asperges in de aspergepan of grote pan. Laat het water niet koken, zet het water op laag vuur en gaar de asperges 15 minuten lang in de pan. De asperges zijn gaar wanneer je deze lichtelijk kunt buigen, haal de asperges uit de pan wanneer dit het geval is.
Verhit langzaam de geklaarde boter en snijd de verse aardbeien in partjes.
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.