Citroen pannenkoeken

(18)

Verwacht geweldige smaken van deze citroen pannenkoeken. Klaar in minder dan half een uur en ze zijn belachelijk lekker met een volle citroensmaak.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-03-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Citroen pannenkoeken

Ingrediënten


  • 2 citroenen
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • Snuf zout
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 300 ml volle melk
  • 1 eetlepel maanzaad
  • Boter om mee te bakken
  • 4 eetlepels poedersuiker

Kookgerei nodig


  • Rasp
  • Grote kom
  • Garde
  • Middelgrote bakpan
  • Klein kommetje
  • Kleine garde of vork

Citroen pannenkoeken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/citroen-pannenkoeken


Voorbereiding – 10 minuten

Rasp de citroen en pers al het sap uit de citroen. Meng de eieren, 3/4e van het citroensap, de helft van de citroen rasp, melk, maanzaad, baksoda, bakpoeder en een snuf zout samen in de grote kom totdat je een glad pannenkoekenbeslag hebt.

Combineer poedersuiker samen met de andere helft van de citroen rasp en de rest van het citroensap samen in een klein kommetje.

Meng dit samen met behulp van een kleine garde of een vork totdat je een mooi glazuur hebt. 

Citroen pannenkoeken
Citroen pannenkoeken

Bakken van de citroen pannenkoeken – 15 minuten

Verhit wat boter in een middelgrote bakpan en voeg dan een soeplepel aan pannenkoekenbeslag toe aan de pan op middelhoog vuur.

Wacht ongeveer 2 tot 3 minuten, draai de pannenkoek om en bak deze nog eens 2 tot 3 minuten.

Bak beide kanten van de pannenkoek tot mooi goudbruin. Herhaal deze stap totdat je al het beslag hebt gebruikt, en je een mooie stapel pannenkoeken hebt.

Verdeel het glazuur over de stapel pannenkoeken en serveer direct. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-03-2024


Waardeer dit recept!
18 stemmen

0 reacties op Citroen pannenkoeken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.