Spaanse churros met frambozen-chocoladesaus die je in een half uur gemaakt hebt. Simpel, lekker en erg leuk recept voor heerlijke churros.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-05-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-11-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/churros-met-frambozen-chocoladesaus
Plaats de middelgrote pan op hoog vuur en voeg 350 ml water toe. Breng aan de kook, voeg dan 50 gram ongezouten boter en 1 theelepel vanille-extract toe.
Blijf roeren totdat de boter volledig gesmolten is. Zeef de bloem in de kom van de keukenmachine. Voeg een flinke snuf zout toe, en maak een gat in het midden van de bloem.
Zet het vuur uit en giet de inhoud van de middelgrote pan in de kom van de keukenmachine. Klop het boter en water mengsel snel door de bloem heen met behulp van een keukenmachine.
Blijf mengen om te voorkomen dat er stukjes in het churros beslag komen. Voel aan het beslag, dit is klaar als het niet aan je vingers blijft plakken.
Laat het churros beslag 10 tot 15 minuten lang rusten in de koelkast. Maak in de tussentijd de frambozen-chocoladesaus.
Voeg alle ingrediënten uit de lijst toe aan de sauspan en verhit op laag vuur. Roer zo nu en dan totdat er een gladde en glanzende chocoladesaus overblijft.
Houdt de frambozen-chocoladesaus warm door het vuur op de allerlaagste stand te zetten. Meng de suiker en het kaneelpoeder door elkaar in een kleine kom.
Vul de braadpan of frituur met de zonnebloemolie. Zet het vuur hoog. Bedek een bord met keukenpapier. De olie is heet genoeg als deze direct bubbels maakt zodra het churros deeg in gebakken wordt.P
Probeer dit eerst uit voordat je veel churros aan het vet toe gaat voegen. Bereid de spuitzak voor door er een ster-vormig mondje in te zetten. Tussen de 1.5 cm en 2 cm is een prima grootte.
Vul de spuitzak met het churros deeg met het deeg en verhit steeds 4 tot 6 churros tegelijkertijd in de olie. Spuit, en knip de churros direct in het vuur (zie foto hieronder).
Plaats de gebakken churros op het bord met het keukenpapier erop. Bedek de churros direct met het suiker en kaneelmengsel.
Serveer de churros met de frambozen-chocoladesaus en geniet!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-05-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-11-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.