Ingrediënten
- 200 gram droge koekjes (zoals Maria koekjes)
- 100 gram boter
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 eiwit
- Snufje zout
- 200 gram suiker
- 5 eetlepels maizena
- 2 eetlepels cacaopoeder
- Halve theelepel zout
- 2 eieren
- 3 eigelen
- 700 ml volle melk
- 150 gram pure chocolade

Kookgerei nodig
- Springvorm van 24 cm
- Siliconen kwast
- Deegroller of foodprocessor (om de koekjes mee te verkruimelen)
- Middelgrote pan
- Klein sauspannetje
- Garde
- Keukenmachine of handmixer met garde
- Spatel
Voorbereiding — 15 minuten
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius.
Vet de springvorm in met boter en zet deze aan de kant. Verkruimel de koekjes, je kunt hiervoor een foodprocessor gebruiken of simpelweg een deegroller. Doe de droge koekjes eerst in een hersluitbaar zakje als je een deegroller gaat gebruiken.
Smelt de boter langzaam in de kleine sauspan. Laat de boter dan een aantal minuten afkoelen. Vermeng de koekkruimels met de gesmolten boter, 1 eiwit, kaneelpoeder en een snufje zout. Druk het koekmengsel dan in de springvorm om een taartbodem te maken.
Bak de taartbodem 10 minuten lang in de oven, of totdat deze mooi goudbruin geworden is. Haal de taartbodem dan uit de oven en laat deze geheel afkoelen.

Chocoladetaart met maltesers afmaken — 15 minuten + wachttijd
Verhit de melk langzaam in een middelgrote pan. Vermeng dan de suiker, een halve theelepel zout, eigeel, maizena en cacao poeder in de kom van de keukenmachine. Voeg de eieren 1 voor 1 toe, totdat er een mooi glad mengsel ontstaat.
Snijd de donkere chocolade in kleine stukken en voeg deze toe aan de warme melk. Blijf ondertussen het eimengsel mengen, en giet er dan de melk met gesmolten chocolade aan toe. Giet het mengsel dan terug in de middelgrote pan en blijf roeren om te voorkomen dat de chocoladetaartvulling aan gaat branden, dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Zorg ervoor dat het mengsel dik is geworden (zie foto).

Plaats de pan dan 10 minuten lang in koud water en blijf roeren om klontjes te voorkomen. Giet het chocolademengsel over de taartbodem zodra deze een beetje afgekoeld is. Laat deze buiten de koelkast een beetje meer afkoelen en druk dan de maltesers in de vulling. Dek de chocoladetaart af met huishoudfolie en plaats deze tenminste 3 uur lang in de koelkast. Geniet ervan!
Geef een reactie