Chocolade duimkoekjes

(5)

Je zult niet geloven hoe makkelijk deze chocolade duimkoekjes te maken zijn. Lekker voor bij de koffie of thee, recept voor 12 koekjes.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-04-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-01-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Hapjes en snacks
Chocolade duimkoekjes

Ingrediënten


  • 250 gram bloem
  • 125 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel zout
  • 230 gram boter
  • 265 gram suiker + extra
  • 2 grote eidooiers
  • 2 eetlepels slagroom
  • 2 theelepels vanille-extract

Ingrediënten voor de ganache

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 ml slagroom

Kookgerei nodig


  • Kleine kom
  • Siliconen spatel
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Fijne zeef

Chocolade duimkoekjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-duimkoekjes


Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Plaats een laag suiker op een klein bord en zet opzij.

Zeef bloem, zout en cacaopoeder in een kleine kom en meng goed. 

Klop de boter samen met de suiker en vanille in de kom van de keukenmachine. Meng totdat er een licht en luchtig mengsel ontstaat, stel de snelheid dan in op middelmatige snelheid. 

Voeg 2 eidooiers toe samen met het bloem en cacaomengsel totdat er een mooi koekjesdeeg ontstaat.

Rol kleine balletjes van het deeg en rol de balletjes door de suiker. Plaats de ronde deegballetjes op de bakplaat met bakpapier, ongeveer 2.5 centimeter van elkaar af.

Gebruik je duim om een klein deukje in het midden van elk gesuikerde balletje te maken. 

Chocolade thumbprint koekjes
Chocolade thumbprint koekjes

De chocolade thumbprint koekjes bakken – 10 tot 15 minuten

Bak de koekjes 10 tot 15 minuten lang in de voorverwarmde oven. 

Haal de koekjes uit de oven en laat ze tot kamertemperatuur afkoelen. Je kunt hiervoor het beste een afkoelrek gebruiken.

De ganache maken – 5 minuten

Snijd 100 gram pure chocolade in stukjes en verwarm dit samen met 100 ml slagroom in een kleine sauspan. 

Vul de chocolade duimkoekjes met de ganache en laat geheel afkoelen. Je kunt de koekjes tot 3 dagen lang bewaren in een luchtdichte bak. Lekker voor bij de thee of koffie, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-04-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-01-2024


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Chocolade duimkoekjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.