Chocolade parfait met passievrucht

(12)

Een parfait is 'stilstaand ijs', het is super makkelijk want je maakt het zonder ijsmachine. Deze chocolade parfait met passievrucht is ideaal voor Pasen

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-04-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Chocolade parfait met passievrucht

Ingrediënten


  • 200 gram pure chocolade
  • 200 ml slagroom + extra als topping
  • 50 gram suiker
  • 100 ml water
  • 1 eidooier
  • 3 passievruchten
  • optioneel: chocolade paaseitjes, of gebruik chocolade krullen

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine sauspan
  • elektrische mixer
  • garde
  • siliconen spatel
  • 6 glaasjes

Chocolade parfait met passievrucht Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-parfait-met-passievrucht


Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Hak de repen chocolade fijn en verwarm ondertussen in de kleine sauspan het water met de suiker. Klop ondertussen de eidooier enkele minuten, tot deze bleek en luchtig is geworden.

Los de chocolade op in het warme water en laat het mengsel dan enkele minuten afkoelen. Zodra het eigeel luchtig is, meng er dan het chocolade mengsel bij.

Klop nu 200 ml slagroom tot yoghurt dikte en spatel deze door het chocolade mengsel. Verdeel het mengsel dan over 6 glazen en zet deze in de vriezer. Na minimaal 2 uur is de parfait volledig bevroren. 

Chocolade parfait met passievrucht
Chocolade parfait met passievrucht

Chocolade parfait met passievrucht afmaken – 10 minuten

Klop eventueel nog wat extra slagroom en snijd de passievrucht doormidden. Met een lepel kun je de passievrucht makkelijk eruit scheppen. Verdeel een halve passievrucht over elk glas en decoreer met gehalveerde paaseitjes.

Na ongeveer 10 minuten is de parfait zacht genoeg, maar niet te zacht, om te eten. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-04-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

2 reacties op Chocolade parfait met passievrucht

ElsaR plaatste op 11-04-2017 om 19:26:25
Lekker!!!
Ohmydish plaatste op 11-04-2017 om 19:28:27
Dankje! :)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.