Chocolade paasnestjes

(10)

Deze chocolade paasnestjes zijn ontzettend lekker met veel chocolade. Een perfect gebakje voor bij de koffie of als dessert.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-03-2020, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Toetjes
Chocolade paasnestjes

Ingrediënten


Ingrediënten ganache

  • 75 gram pure chocolade
  • 75 gram roomboter
  • 75 gram room

Ingrediënten cakejes

  • 200 gram pure chocolade
  • 125 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren
  • 80 gram bloem
  • paaseitjes naar keuze

Kookgerei nodig


  • 2 kleine sauspannen
  • garde
  • optioneel: elektrische mixer of gebruik een garde
  • siliconen spatel
  • oven
  • 2 spuitzakken zonder mondje
  • siliconen kwast
  • 12 vormpjes voor mini cakejes - of minder en bak ze dan in delen

Chocolade paasnestjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-paasnestjes


Voorbereiding – 15 minuten

Maak eerst de ganache, dit kun je heel makkelijk doen door de chocolade samen met roomboter en room te mengen in een kleine sauspan. Kook dit zachtjes enkele minuten en roer het glad met een garde. Zet opzij en laat de ganache dan volledig afkoelen. 

Breek ondertussen 200 gram chocolade in stukken, voeg deze samen met 125 gram roomboter toe aan een kleine sauspan en smelt deze langzaam. 

Roer de eieren samen met de suiker met een elektrische mixer of een garde, deze hoeven niet luchtig te worden maar enkel goed met elkaar vermengd. Voeg hier dan het chocolade en roomboter mengsel aan toe en hierna geleidelijk 80 gram bloem. 

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de vormpjes in met boter. 

Chocolade paasnestjes
Chocolade paasnestjes

Chocolade paasnestjes afmaken – 30 minuten

Schep het beslag in een spuitzak, je kunt ze ook met een lepel over de vormpjes verdelen maar dit zal minder makkelijk gaan. Vul de vormpjes ongeveer voor de helft met het beslag. 

Bak de cakejes gaar in ongeveer 10 tot 15 minuten, de exacte tijd hangt af van de oven en de grootte van de cakejes. Zorg ervoor dat je ze niet te lang bakt, een te lang gebakken cake wordt namelijk droog. 

Laat de cakejes dan volledig afkoelen. Schep dan ook de ganache in een spuitzak, een spuitmondje is niet noodzakelijk, en spuit een 'nestje' op de cakejes. 

Verdeel hier een aantal chocolade paaseitjes over en serveer direct. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-03-2020, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Chocolade paasnestjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.