Chocolade madeleines

(7)

Chocolade madeleines zijn nóg veel lekkerder dan de klassieke, en die zijn al hemels. Een zacht mini cakeje, gedipt in chocolade. En klaar binnen 30 minuten

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-01-2017, dit recept is voor 24 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 24 personen Categorie Taart en cake
Chocolade madeleines

Ingrediënten


  • 200 gram roomboter + extra
  • 3 eieren
  • 130 gram suiker
  • 1,5 eetlepel bakpoeder
  • 200 gram bloem
  • 3 eetlepels cacao poeder
  • optioneel: chocolade om ze in te dippen, wij gebruikten melk chocolade

Kookgerei nodig


  • klein sauspannetje
  • grote kom
  • garde
  • fijne zeef
  • spuitzak
  • oven
  • madeleine vorm (of 2, in totaal voor 24 madeleines)
  • siliconen kwast
  • kleine pan met passende kom (bain-marie)
  • afkoelrek

Chocolade madeleines Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 24 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-madeleines


Voorbereiding – 10 minuten

Smelt de boter in het kleine sauspannetje. Meng de eieren en suiker tot een gladde mengsel. Meng de bloem, bakpoeder en cacao poeder, zeef deze dan bij de eieren en meng goed.

Het beslag is nu klaar, schep het in een spuitzak en leg dit in de koelkast tot het volledig is afgekoeld. 

Chocolade madeleines
Chocolade madeleines

Chocolade madeleines afmaken – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius en vet de madeleine vorm in met boter. Vul de madeleine vormen voor 2/3e met het beslag, niet te vol aangezien de madeleines nog omhoog zullen komen tijdens het bakken.

Als je maar 1 vorm hebt zoals wij, dan zul je de madeleines in twee keer moeten afbakken. Bak de madeleines in ongeveer 10 minuten, controleer met een houten prikker of de kleine cakejes gaar zijn.

Laat ze afkoelen op een afkoelrek terwijl je de chocolade smelt om ze in te dippen. Creëer een bain-marie door een pan te vullen met een laagje water, plaats er een passende kom op en zorg dat het water de kom niet raakt.

De stoom van het kokende water zal de chocolade langzaam smelten. Dip dan de madeleines in de gesmolten chocolade, laat dit uitharden en geniet ervan! Bekijk ook ons recept voor Klassieke Franse madeleines hier, of klik op de foto hieronder: 

Klassieke Franse madeleines
Klassieke Franse madeleines
Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-01-2017, dit recept is voor 24 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022


Waardeer dit recept!
7 stemmen

2 reacties op Chocolade madeleines

Judith | myfoodblog.nl plaatste op 29-01-2017 om 17:02:01
Wat een lekkere variant op toch al zo lekkere madeleines :)!
Ohmydish plaatste op 29-01-2017 om 17:09:09
Ha Judith, deze chocolade madeleines hadden geen lang leven, hahah!

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.