Chocolade fudge

(8)

Met maar 10 minuten voorbereiding en 2 uur wachttijd is deze chocolade fudge heel makkelijk zelf thuis te maken! Recept voor 10 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-03-2016, dit recept is voor 10 personen en duurt 2 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-11-2023

Kooktijd 2 uur 10 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Hapjes en snacks
Chocolade fudge

Ingrediënten


  • 50 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 1 blik gecondenseerde melk (400 gram)
  • 400 gram pure chocolade

Kookgerei nodig


  • Klein sauspannetje
  • Garde
  • Rechthoekige of vierkante ovenschaal
  • Bakpapier
  • Koksmes en snijplank

Chocolade fudge Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 2 uur 10 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-fudge


Met dit recept bewijzen we dat het maken van fudge helemaal niet moeilijk is. Het is erg makkelijk te maken, met maar 10 minuten voorbereiding en 2 uur wachttijd heb je in no-time je zelfgemaakte chocolade fudge! Heerlijk om te serveren bij de koffie of thee.

Voorbereiding – 10 minuten

Smelt 50 gram ongezouten boter in het kleine sauspannetje op laag vuur

Zodra de boter gesmolten is giet je de inhoud van 1 blik gecondenseerde melk erbij.  Meng de boter en de gecondenseerde melk goed door elkaar met behulp van een garde, totdat je een glad mengsel overhoudt. 

Snijd de pure chocolade in grove stukken en voeg toe aan het pannetje. Meng rustig door elkaar totdat je een glad mengsel overhoudt. 

Chocolade fudge
Chocolade fudge

Koelen van de chocolade fudge – 2 uur

Bedek een rechthoekige of vierkante ovenschaal met bakpapier en giet daarin het mengsel. Laat de chocolade fudge tenminste 2 uur lang afkoelen, bijvoorbeeld in de koelkast of in een koele kelder. 

Haal na 2 uur de chocolade fudge uit de koeling en snijd deze in een vorm die jij wilt. De chocolade fudge kan een dag of 5 lang in de koeling bewaard worden. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-03-2016, dit recept is voor 10 personen en duurt 2 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-11-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Chocolade fudge

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.