Chocolade cheesecake met rood fruit

(12)

Een chocolade cheesecake met rood fruit, maar dan geserveerd in een glaasje. Een makkelijk en snel dessert tijdens de feestdagen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-12-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-11-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Chocolade cheesecake met rood fruit

Ingrediënten


  • 200 gram naturel roomkaas op kamertemperatuur
  • 100 ml slagroom
  • 150 gram pure chocolade
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • flinke handvol rood fruit, wij gebruikten een diepvries mix
  • nougatine nootjes
  • optioneel: (kerst)versiering op suikerbasis

Kookgerei nodig


  • elektrische mixer of kom met garde
  • kleine pan met passende kom (bain-marie)
  • siliconen spatel
  • fijne zeef
  • kleine glaasjes

Chocolade cheesecake met rood fruit Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-cheesecake-met-rood-fruit


Voorbereiding – 10 minuten

Zorg ervoor dat de roomkaas op kamertemperatuur is, als deze direct uit de koelkast gebruikt gaat worden kan deze niet zo goed gemengd worden. Vul een kleine pan met een laagje water en verwarm dit op middelhoog vuur.

Plaats de chocolade in stukken in een kom die op de pan past om een bain-marie te creëren. Smelt de chocolade en laat deze dan even afkoelen. Klop ondertussen de slagroom tot deze ongeveer de dikte van yoghurt heeft. 

Chocolade cheesecake met rood fruit
Chocolade cheesecake met rood fruit

Chocolade cheesecake met rood fruit afmaken – 10 minuten + wachttijd

Meng de roomkaas samen met slagroom en gesmolten chocolade tot een glad geheel. Zeef er dan de cacao poeder en poedersuiker bij en roer opnieuw tot het glad is.

Maak laagjes in glaasjes van rood fruit naar keuze, chocolade cheesecake en eindig met fruit. Zet de cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast, garneer met nougatine nootjes en/of suiker kerstversiering vlak voor het serveren. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-12-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-11-2022


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Chocolade cheesecake met rood fruit

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.