Chinese eiertaartjes

(17)

Deze Chinese eiertaartjes zijn lekker zoet en heerlijk voor bij de koffie of thee. Recept voor 5 personen, of 10 eiertaartjes. Klaar in 35 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-09-2016, dit recept is voor 5 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 5 personen Categorie Taart en cake
Chinese eiertaartjes

Ingrediënten


  • 125 gram poedersuiker
  • 85 gram suiker
  • 360 gram bloem
  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 10 eieren
  • 100 ml water
  • 300 gram gecondenseerde melk
  • Vanille-extract

Kookgerei nodig


  • Middelgrote kom
  • Vork
  • Garde
  • Kom
  • Oven
  • Metalen cakevormpjes
  • Middelgrote sauspan

Chinese eiertaartjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 5 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chinese-eiertaartjes


Voorbereiding – 15 minuten

Meng de poedersuiker samen met de bloem. Meng er dan de boter (op kamertemperatuur!) doorheen met behulp van een vork.

Klop 1 ei op in een kom met behulp van een garde. Voeg het losgeklopt ei toe aan het bloem en poedersuiker-mengsel, en voeg een aantal druppels vanille-extract toe.

Meng goed samen, het mengsel moet een beetje vochtig aanvoelen. Voeg meer boter toe als het deeg te droog aanvoelt, of meer meel als het deeg te vettig aanvoelt.

Kneed het deeg in een grote bol en haal er steeds kleinere bolletjes vanaf. Vul met de kleine bolletjes de metalen cakevormpjes.

Chinese eiertaartjes
Chinese eiertaartjes

Druk goed aan zodat de bodem en de zijkanten helemaal tegen het vormpje aanzitten. Gebruik je vingers om extra stevig aan te drukken.

Vermeng de suiker samen met het water in een middelgrote sauspan op laag vuur en wacht totdat de suiker opgelost is. Zet dan het vuur uit en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Meng 9 eieren 1 voor 1 door het suikerwater en voeg dan wat vanille-extract en de gecondenseerde melk aan toe. Vul de vormpjes met het ei-mengsel.

De Chinese eiertaartjes bakken – 20 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 230 graden Celsius. Plaats de vormpjes in de voorverwarmde oven en bak 15 tot 20 minuten lang tot goudbruin.

De vulling van de Chinese eiertaartjes moet iets wat omhoog gekomen zijn. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-09-2016, dit recept is voor 5 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
17 stemmen

0 reacties op Chinese eiertaartjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.