Ingrediënten
- 4 biefstukken, ongeveer 500 – 600 gram totaal
- 8 tortilla’s
- 1 avocado
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 1 jalapeño peper
- 1 limoen
- sla naar keuze
- 125 gram crème fraîche
- peper en zout naar smaak
- chimichurri saus, kant-en-klaar of maak het zelf:
– flinke handvol verse peterselie
– 1 rode peper
– 1 sjalotje
– 2 tenen knoflook
– scheut rode wijnazijn
– scheut olijfolie
– peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig
- optioneel: (kleine) blender
- snijplank & koksmes
- grill pan
- vleestang
Voorbereiding — 15 minuten
Maak als eerste de chimichurri saus. Pel hiervoor de knoflooktenen en sjalot. Meng deze samen met een flinke handvol peterselie, rode wijn azijn, olijfolie, rode peper (met of zonder zaadlijsten) in een (kleine) blender. Breng op smaak met peper en zout.
Was de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaat in kleine blokjes. Pel de rode ui en snijd deze in dunne halve ringen. Was de sla indien nodig en maak deze droog met een sla centrifuge. Snijd de limoen in partjes, verwijder eventueel de zaadlijsten van de jalapeño peper en snijd deze grof. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd de avocado in niet al te kleine stukjes.

Chimichurri biefstuk taco’s afmaken — 15 minuten
Snijd de biefstuk in dunne reepjes en bestrooi deze met peper en zout. Verhit een grill pan op hoog vuur en gril de tortilla’s kort aan beide kanten en houd deze warm. Gril dan ook de biefstuk reepjes kort aan beide kanten, de biefstuk reepjes zijn het lekkerste als deze nog rosé zijn.
Verdeel sla, biefstuk reepjes, tomaat, avocado, rode ui, chimichurri saus, jalapeño en als laatste een lepel crème fraîche over de tortilla’s. Serveer met partjes limoen, smakelijk!






Geef een reactie