Chimichurri bbq kipspiesen

(13)

Chimichurri is een geweldige saus met veel verse kruiden. Je keuken zal heerlijk ruiken, zelfs de dag nadat je deze chimichurri bbq kipspiesen hebt gemaakt!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Chimichurri bbq kipspiesen

Ingrediënten


  • 3 kipfilets
  • 1 Spaanse rode peper
  • 1 sjalot
  • 3 knoflooktenen
  • grote handvol verse oregano
  • kleine hoeveelheid verse koriander
  • grote handvol verse peterselie
  • 25 ml rode wijnazijn
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • blender
  • grote kom
  • huishoudfolie
  • barbecue
  • vleestang
  • houten spiesen Je kunt de spiesjes laten weken in water als je wilt, dit voorkomt dat ze verbranden tijdens het barbecuen.

Chimichurri bbq kipspiesen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chimichurri-bbq-kipspiesen


Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Pel de knoflooktenen en sjalot en voeg ze toe aan de blender. Je kunt de Spaanse peper aan de blender toevoegen met of zonder zaadlijsten, afhankelijk hoe pittig je de chimichurri wilt.

Was de oregano, koriander en peterselie en verwijder de steeltjes. Voeg de kruiden ook toe aan de blender samen met een kleine hoeveelheid rode wijnazijn en net zoveel olijfolie tot je een gladde saus hebt gecreëerd.

Pureer goed en breng op smaak met peper en zout. Maak de kipfilets schoon en verwijder overtollig vet en spieren. Snijd de kip in stukken en meng deze goed met de chimichurri in de grote kom.

Dek af met huishoudfolie en laat minimaal een uur marineren in de koelkast. Gebruik die tijd om de barbecue te verwarmen. 

Chimichurri bbq kipspiesen
Chimichurri bbq kipspiesen

De chimichurri bbq kipspiesen grillen – 10 minuten

Rijg de kipstukjes aan de houten spiesen. Zodra de barbecue heet genoeg is grill je de spiesjes aan beide kanten ongeveer 4 minuten.

Controleer altijd eerst of de kip gaar is voor je deze gaat eten! Je kunt de overgebleven chimichurri saus erbij serveren, maar wij vonden de kip al zo vol van smaak dat deze geen extra saus nodig heeft. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

0 reacties op Chimichurri bbq kipspiesen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.