New York cheesecake

(12)

Goed recept voor een standaard New York cheesecake, lekker om er rood fruit of blauwe bessen bij te serveren. Recept voor 8 personen, klaar in 45 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-11-2014, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-06-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake
New York cheesecake

Ingrediënten


  • 700 gram naturel roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 40 gram bloem
  • 4 eieren
  • 50 gram boter
  • Halve verpakking bastognekoekjes
  • 1 citroen
  • Handje blauwe bessen (optioneel)

Kookgerei nodig


  • Springvorm
  • Bakpapier
  • Blender
    • Of een ziplock zakje en een deegroller
  • Kleine sauspan
  • Keukenmachine
  • Rasp
  • Oven

New York cheesecake Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/new-york-cheesecake


Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 150 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en bedek met bakpapier. Verkruimel de bastognekoekjes in een blender of met behulp van een ziplock zakje en een deegroller.

Smelt de boter in een klein sauspannetje en voeg de bastognekruimels toe. Meng goed samen en verdeel het bastogne-mengsel in de springvorm. Druk goed aan en wees er zeker van dat er geen zichtbare gaten zijn.

Voeg roomkaas, 4 eieren en poedersuiker toe aan de kom van de keukenmachine. Meng op hoge snelheid tot een glad mengsel. Voeg citroenrasp en het sap toe. Meng nogmaals goed door elkaar. Giet het mengsel in de springvorm. 

Cheesecake
Zelfgemaakte New York cheesecake

De New York cheesecake bakken – 35 minuten

Bak de cheesecake in 30 - 35 minuten gaar op 150 graden Celsius. Maak ondertussen de ovendeur niet open, anders kan de cheesecake inzakken.

Zet de ovendeur op een kier en haal de cheesecake na het bakken pas uit de oven als deze al een beetje is afgekoeld. Laat deze vervolgens volledig afkoelen tot kamertemperatuur en plaats dan in de koelkast.

Serveer eventueel met rood fruit of blauwe bessen. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-11-2014, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-06-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op New York cheesecake

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.