Cheesecake met chocolade en marshmallows

(3)

Wow, het is een geweldige cheesecake met chocolade en marshmallows! Het laagje chocolade en de zoete marshmallows complimenteren de frisse cheesecake.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-08-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Cheesecake met chocolade en marshmallows

Ingrediënten


  • 700 gram naturel roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 40 gram bloem
  • 4 eieren
  • 100 gram boter + extra om in te vetten
  • half pak droge koekjes (zoals Maria koekjes)
  • 1 citroen (rasp  + sap)
  • 100 ml slagroom
  • 75 gram pure chocolade (druppels), als je repen gebruikt dien je deze eerst fijner te hakken
  • 150 gram mini marshmallows
  • optioneel: blauwe bessen

Kookgerei nodig


  • springvorm (24 cm)
  • optioneel: bakpapier
  • blender (of deegroller en een hersluitbare zak)
  • 2 kleine sauspannen
  • elektrische mixer
  • citrus rasp
  • oven
  • garde
  • creme brulee brander

Cheesecake met chocolade en marshmallows Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cheesecake-met-chocolade-en-marshmallows


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en als je dit prettiger vindt, kun je de bodem ook nog extra bedekken met bakpapier.

Verkruimel de koekjes, je kunt dit in een hersluitbare zak doen en ze dan verkruimelen met een deegroller, of je kunt een blender gebruiken.

Smelt de boter en meng goed met de koekkruimels. Verdeel de koekjes over de bodem van de springvorm, druk zachtjes aan zodat er een mooie bodem ontstaat zonder gaten.

Voeg de roomkaas, 4 eieren, poedersuiker en bloem toe aan de kom van je elektrische mixer en mix op hoge snelheid tot een glad mengsel is ontstaan.

Rasp de schil van de citroen en pers het sap erbij, meng nogmaals tot het mengsel glad is. Schenk het mengsel op de koekjes bodem. 

Cheesecake met chocolade en marshmallows
Cheesecake met chocolade en marshmallows

Cheesecake met chocolade en marshmallows afmaken – 35 minuten

Bak de cheesecake in de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuten, afhankelijk van je oven. Laat de cheesecake een beetje afkoelen en maak ondertussen de chocolade saus.

Verwarm slagroom in een kleine sauspan en voeg de chocolade toe. Roer met een garde tot een gladde chocolade saus. Laat de saus een beetje afkoelen en schenk het dan bovenop de enigszins afgekoelde cheesecake.

Verdeel de mini marshmallows en gebruik een brander om ze langzaam te smelten. Als je wilt kun je nog extra blauwe bessen toevoegen, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-08-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022


Waardeer dit recept!
3 stemmen

4 reacties op Cheesecake met chocolade en marshmallows

Deborah plaatste op 23-08-2016 om 11:16:45
Dat ziet er echt waanzinnig uit! Het beste idee ooit om marshmallows toe te voegen.
Ohmydish plaatste op 23-08-2016 om 11:25:23
Dankje Deborah! Ik had al eens eerder marshmallows gesmolten in melk om een laag voor taarten te maken, dus toen ik deze mini marshmallows zag moest ik ze gewoon hebben! :D
Corine plaatste op 22-12-2019 om 10:28:20

Goedendag, Ik vroeg me af, is er een optie als je geen brander heb voor de marshmellows?

Ohmydish plaatste op 22-12-2019 om 10:33:58
Hallo Corine, dan zou ik de marshmellows er gewoon zo op doen zonder ze te smelten/karameliseren. Als je ze namelijk bijvoorbeeld met de grill functie van je oven gaat smelten denk ik dat de cheesecake zelf ook te zacht gaat worden, dus dat lijkt me geen optie en een andere optie die niet gevaarlijk is kan ik zo niet bedenken. Fijne feestdagen!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.