Champignonrisotto

(13)

Maak een heerlijk vullende champignonrisotto in maar 30 minuten tijd. Recept voor 4 personen. Heerlijk met een glas droge witte wijn en extra kaas!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-05-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Champignonrisotto

Ingrediënten


  • 300 gram risotto
  • 300 ml champignon bouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 100 gram shimeji/beukenzwam (aziatische champignon, gebruik naar keuze)
  • 100 ml slagroom
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • 2 grote bakpannen
  • Middelgrote pan + grote lepel
  • Siliconen spatel
  • Middelgrote bakpan
  • Snijplank en koksmes

Champignonrisotto Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/champignonrisotto


Voorbereiding – 10 minuten

Maak de champignons schoon, je kunt hiervoor een champignonborstel of keukenpapier gebruiken. Was de champignons niet onder de kraan!

Snijd de kastanjechampignons in dunne plakjes en snijd de uiteinden van de shimeji champignons af. Rasp de Parmezaanse kaas en zet deze aan de kant.

Breng de champignon bouillon aan de kook. Pel en snijd de sjalot en knoflook zo fijn mogelijk. Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de knoflook en ui. 

Champignonrisotto
Champignonrisotto

De champignonrisotto afmaken – 20 minuten

Voeg de risotto toe en bak deze 5 minuten lang op middelhoog vuur mee. Blus de rijst af met de witte wijn.

Zodra de wijn geheel opgenomen is door de risotto, kun je de champignon bouillon schepje voor schepje toevoegen. Herhaal deze stap totdat de risotto gaar is, dit duurt meestal 15 minuten op middel-hoog vuur.

Gebruik een siliconen spatel om te roeren. Verhit in de tussentijd olijfolie in een andere grote bakpan en bak hierin de champignons 3 tot 4 minuten op hoog vuur aan.

Haal de champignons uit de pan en voeg deze toe aan de pan met de risotto. Roer goed. Voeg de slagroom en Parmezaanse kaas toe om een romige risotto te maken.

Breng op smaak met peper en zout, en voeg eventueel meer geraspte Parmezaanse kaas toe. Serveer de champignonrisotto met een droge witte wijn. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-05-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

0 reacties op Champignonrisotto

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.